Batmanlı Çiftçiler Fide Desteği İle İkinci Ürün Sebze Ekimine Geçti

Batman'daki çiftçiler, fide desteği ile ikinci ürün olarak sebze yetiştirmeye başladı. Bu projeyle 20 milyon lira gelir öngörülüyor.

Abone ol

Batman'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "İkinci Ürün Sebze Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi" ile çiftçiler fide desteği alarak sebze ekimine başladı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, projenin 151 çiftçiye toplamda 1 milyon 414 bin 808 lira bütçe ile %70 hibeli sebze fidesi desteği sağladığını kaydetti. Bu destekle birlikte, 300 dönüm alanda 250 bin lahana fidesi, 360 bin karnabahar fidesi ve 355 bin marul tohumu toprağa ekildi.

TARIM ARAZİLERİNİN VERİMLİLİĞİ ARTTIRILACAK

Aydın, Batman'da 1 milyon dönüm tarım arazisi bulunduğunu ve bunların 140 bin dönümünün sulanabilir olduğunu belirtti. Ayrıca, 32 bin dönüm alanda sebze yetiştiriciliği yapıldığını vurgulayarak, buğday, mercimek ve nohut çalışmalarının ardından ikinci ürün olarak sebze yetiştiriciliğini yaygınlaştırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Mehmet Aydın, "Buğday, mercimek ve nohut hasadı Haziran ayında başlayıp Temmuz ayında sona ermektedir. Bu süreçte arazilerin boş kalmaması için yeni bir yol izleyerek sebze yetiştiriciliğini desteklemeyi planlıyoruz." dedi.

HEDEF: 20 MİLYON LİRA GELİR

Projenin amacı doğrultusunda Batman ve çevresindeki illerin kışlık sebze ihtiyacını karşılamak olduğunu belirten Aydın, bu projeyle çiftçilere yaklaşık 20 milyon lira gelir beklediklerini söyledi. Aydın, "Bu, çiftçilerimiz için ek gelir fırsatı sunacak." ifadelerini kullandı.

Hibe desteği alan çiftçilerden Fesih Bozkurt, Balpınar beldesinde karnabahar, lahana ve brokoli gibi sebzeler yetiştirdiğini aktararak, "Fide desteği için Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'ne teşekkür ederim. Bu destek sayesinde kaliteli sebzeler yetiştiriyorum." şeklinde konuştu.

Batman'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce uygulanan "2. Ürün Sebze Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında fide desteği alan çiftçiler sebze yetiştirmeye başladı. Projeden hibe desteği alan çiftçilerden Fesih Bozkurt, (fotoğrafta) açıklamada bulundu.

İstanbul Barosu'nda İstiklal Marşı krizi Gündem Bakan Tunç Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "yenidoğan çetesi" talimatı geldiğini açıkladı Gündem MİT Süleymaniye'de avladı! Gündem Bakan Memişoğlu 'Yenidoğan Çetesi'ni anlattı Gündem