Bakü'de 10. Uluslararası Kitap Fuarı Açıldı

Fuzuli'nin 530. doğum yılına özel Bakü'de 10. Uluslararası Kitap Fuarı başladı. 19 ülkeden 170 yayınevi katıldı.

Abone ol

Azerbaycan'ın başkenti Bakü, 10. Uluslararası Kitap Fuarı'na ev sahipliği yapmaya başladı. Bu yıl ünlü şair ve düşünür Fuzuli'nin doğumunun 530. yılına ithaf edilen fuar, kitapseverleri bir araya getiriyor.

Fuarın Açılışına Önemli İsimler Katıldı

Bakü Kitap Fuarı'nın açılışına, Azerbaycan Kültür Bakanı Adil Kerimli, Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar Rzayev, Azerbaycan Bilimler Akademisi Başkanı İsa Habbibeyli, ve Azerbaycan Basın Konseyi Başkanı Reşat Mecid gibi önemli isimler katıldı. Fuarın ağırlıklı katılımcıları arasında 19 ülkeden yaklaşık 170 yayınevi ve kuruluş yer alıyor.

Türkiye Standında Yer Alan Yayınlar

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Ticaret Odası tarafından oluşturulan Türkiye standında Türk yayınevleri, kitaplarını Azerbaycanlı okurlarla buluşturdu. Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı da etkinliği ziyaret ederek stantları gezdi.

AA Kitap Yayımlarının Tanıtımı

Fuarda, Anadolu Ajansı Yayınları Müdürlüğü'nün AA Kitap markasıyla basılmış eserleri de tanıtıldı. AA Kitap'ın sergilediği eserler arasında "Kanıt", "Tanık", "Atatürk'ten Erdoğan'a Cumhurbaşkanlarımız", ve "Istanbul Photo Awards 2024 Fotoğraf Albümü" gibi kitaplar yer aldı.

Etkinlik Programı

Fuar boyunca, imza günleri, kitap tanıtımları, seminerler, çocuklara yönelik gösteriler, masal dinletileri ve şiir saatleri dahil olmak üzere 320'den fazla etkinlik düzenlenecek. Ayrıca, fuarın bir hafta süresince 120 bin ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor.

Fuar, 8 Ekim'e kadar ziyaretçilere açık kalacak.

Azerbaycan'da 10. Uluslararası Bakü Kitap Fuarı kapılarını kitapseverlere açtı. Ünlü şair ve düşünür Fuzuli'nin doğumunun 530. yılına ithaf edilen fuarın açılışına, Azerbaycan Kültür Bakanı Adil Kerimli (sol 2), Azerbaycan Bilimler Akademisi Başkanı İsa Habbibeyli (solda) ve çok sayıda kitapsever katıldı.

Gece Müzeciliği Uygulaması Başarıyla Hayata Geçirildi Gündem TÜRK-İŞ, Ankara'da Emek Buluşması Mitingi Düzenleyecek Gündem Siirt'te Kayıp 14 Yaşındaki Kız Çocuğu Bulundu Gündem Selçuk Bayraktar Teknofestte konuştu Gündem