Bakanlık sahte balları da ifşa etti

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı riske atabilecek gıdalar listesini paylaştı. Esnaf ve restoranların yaptığı kirli tezgah bozulurken pek çok marka ve restoran da ifşa oldu. Özellikle et ve et ürünlerinde yapılan sahteciliği tüketici asla ayırt edemezken, baharat, dondurma, pekmez ve bal gibi ürünlerde de taklit yapıldığı gün yüzüne çıktı. Şok Market’te satılan 'Enfabal' marka ‘arısız’ ballar, bakanlığın taklit ve tağşiş listesinde bulunmasına rağmen hala satılıyor.

Abone ol
  • Tarım ve Orman Bakanlığı'nın pek çok marka ve restoranı deşifre etmesiyle üreticilerin yaptığı kirli tezgah gün yüzüne çıktı.
  • Sahtekar işletmeciler birçok et ürününde sakatat, eşek, domuz ya da tavuk eti kullanarak sağlığı tehdit ederken, bir bal markasının arısız sahte balları tüketiciye sattığı öğrenildi ancak o ürün hala raflarda satmaya devam ediyor.

GIDA TERÖRÜ ŞOKE ETTİ

  • Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresinde yayımladı.
  • Sitedeki bilgiler, gerçekleştirilen denetimler ile birlikte sürekli olarak yenilenmeye devam ediyor.

HALA SATILMAYA DEVAM EDİYOR

  • Şok Market’te satılan Enfabal marka ‘arısız’ balla, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın taklit ve tağşiş listesinde bulunuyor ancak hala satılıyor.
Bakanlık Köfteci Yusuf'u listeye ekledi Gündem Erdoğan'dan yeniden 'Netanyahu' vurgusu Gündem Elazığ'da Şehit Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan İçin Tören Düzenlendi Gündem Hekimsen'den Basın Açıklaması Gündem