Bakan Yumaklı: Organize bir kötülükle mücadele ediyoruz

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ülke genelindeki yangınlarla ilgili son durumu aktarırken gece boyunca sosyal medyada dolaşan iddialara da yanıt verdi. Türkiye'nin uluslararası çağrıyı gerektirecek bir olumsuzluk içinde olmadığını ifade eden Yumaklı, "Gece boyu hem yangınlarla mücadele ederken hem de organize bir kötülükle mücadele ediyoruz. Başka ülkelerdeki yangınlar sanki İzmir yangınıymış gibi servis ediliyor" dedi.

Abone ol
  • Birçok ilimizde etkili olan orman yangınlarıyla ilgili son durumu aktarmak için kameralar karşısına geçen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "72 yangın vardı şu an itibariyle bunlardan 69'u kontrol altına alınmış durumda. 6 aktif yangın var" diyerek gece boyu korkutan yangın tablosunun düzelmeye başladığını ifade etti.

"ORGANİZE KÖTÜLÜKLE MÜCADELE EDİYORUZ"

  • Yumaklı açıklamasının devamında gece boyunca sosyal medyadan yapılan paylaşımlara tepki gösterdi.
  • Türkiye'nin yangınla mücadelede yetersiz kaldığı, uluslararası yardıma ihtiyaç duymasına rağmen yardım gelmediği yönünde paylaşımlar yapıldığını ifade eden Yumaklı şunları kaydetti:
  • "Gece boyu hem yangınlarla mücadele ederken hem de bir organize kötülükle mücadele ediyoruz. Bu da enteresan. İnsan ülkesine bunu niye yapar anlayabilmiş değilim. Uluslararası çağrılar var mesela.

"BİZİM ULUSLARARASI ÇAĞRIYI GEREKTİRECEK BİR HUSUSUMUZ YOK"

  • Hep söylüyoruz bizim uluslararası çağrıyı gerektirecek herhangi bir hususumuz yok ki. Bu neden yapılıyor? Panik oluşturmak için yapılıyor maalesef. Lütfen ilgili arkadaşlarımın, valiliklerin açıklamalarını baz alalım.

"BAŞKA ÜLKELERDEKİ YANGIN SANKİ İZMİR YANGINIYMIŞ GİBİ SERVİS EDİLDİ"

  • İkincisi de başka tarihler, başka ülkeler, başka şehirlerdeki yangın sanki İzmir yangınıymış gibi servis edildi. Yani organize kötülük demekten başka aklıma bir şey gelmiyor açıkçası.
  • Buradan tekrar bütün vatandaşlarımıza bu tür dezenformasyonlara kanmamalarını, bizlerin açıklamalarını takip etmelerini özellikle rica ediyorum.

"PAZAR GÜNÜNE KADAR SON DERECE DİKKATLİ OLALIM"

  • Pazar gününe kadar hepimizin son derece dikkatli olması gereken bir periyottayız.
  • Burada çok düşük nem, yüksek sıcaklık ve şiddetli rüzgar adeta yanmak için sebep arayan ortamlar oluşturuyor.
  • Lütfen bizler de gerekli ihtimamı gösterelim, hassasiyeti gösterelim. Eylül'ün 15'ine kadar bizim alarm durumumuz devam ediyor."
Marmara depreminin 25. yıl dönümü Gündem İzmir'deki yangınların sebebi ortaya çıktı Gündem Korkutan deprem yorumu! Gündem İsrailli bakanın paylaşımına tepki Gündem