Bakan Yanık'tan istismar davasıyla ilgili açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 6 yaşındaki çocuğa istismar davası ile ilgili "siyasi malzeme haline getirmeyelim" sözlerine açıklık getirdi. "Asıl konuşulması gereken taraf dururken siyaseten salvo yaparsak mağdurunun ikinci kez mağdur olmasına sebep oluruz" dedi.

Abone ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 6 yaşındaki çocuğa istismar davası ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Biz bakanlık olarak davanın gizliliği için bir takım önlemler alıyoruz ve süreci takip ediyoruz' diyen Bakan Yanık "Biz şu anda bu davanın tarafıyız. Biz davada mağdurun hakkını savunmak, yargılamanın hakkaniyetle yönetilmesi için tarafıyız, dolayısıyla hukuki destek vermek görevimiz. Yerine de getiriyoruz" açıklaması yaptı.

Bakan Yanık'ın açıklamalısından satır başları:

"Davadan kasıt, bir cezası davası açılması ise dava yeni açıldı. Ben bir kez daha kamuoyunu bilgilendirmek istiyorum. 30 Kasım 2020'da mağdur suç duyurusunda bulunuyor. Savcı, şikayeti aldıktan sonra iddianın niteliği uyarınca diyor ki nerede kalacaksın? Mağduru, bizim şiddet önleme merkezimize yönlendiriyor. 4 Aralık 2020'de mağduru aldıktan sonra 8 Aralık'ta kuruluş bakımımıza alıyoruz. Biz sonra çocuğunun ve kendisinin gizliliğini sağlayarak hem barınma ve hem güvenlik ihtiyacını karşılamak için, bir dönem ailesi yerini tespit ediyor. Sonra gizliliği için bir takım önlemler alıyoruz ve süreci takip ediyoruz.

İHBAR YOKSA BAKANLIK OLARAK MÜDAHİL OLMA ŞANSIMIZ YOK
Bu olaydan kamuoyu bir haber üzerine öğrendi ama devlet haber sonrası öğrenmedi. Bir ceza davası açıldı ve öyle haber oldu. Ben ilgili arkadaşlara teşekkür ediyorum, bir kamuoyu farkındalığı oluştu ama biz haber oldu da öyle haberdar olmadık. Bir ihbar veya talep yoksa bizim bakanlık olarak müdahil olma şansımız yok. Nitekim biz 2 Aralık 2022'de davaya müdahil olduk. Bu arada soruşturma devam ederken, savcılığa düzenli olarak sorduk. Bize intikal etmiş mağdurun durumu nedir? diye. Bakırköy, Çağlayan ve Anadolu Adliyelerine sorduk ve öğrendik böyle bir soruşturma olduğunu.

BİZ BU DAVANIN TARAFIYIZ
Öte yandan, normal şartlarda böyle davalarda mağdur ile kolluk kuvvetleri bölgeye gider ve bize haber verir. Ya da şiddet önleme merkezlerine gelirler, biz kolluk kuvvetlerine haber veririz. Burada suç duyurusunda bulunuyorlar, kendisine avukat atanıyor. Dava açıldığında mağdurun, yetkilendirilmesine kalmadan müdahil olabiliriz, nitekim müdahil olduk.

SİYASİ MALZEME HALİNE GETİRMEYELİM DEMEMİN SEBEBİ...
Olayın en başından beri olayı çözmek için yapıcı konuşalım, siyasi malzeme haline getirmeyelim dememin sebebi buydu. Asıl konuşulması gereken taraf dururken siyaseten salvo yaparsak mağdurunun ikinci kez mağdur olmasına sebep oluruz, nitekim oluyor da. Biz şu anda bu davanın tarafıyız. Biz davada mağdurun hakkını savunmak, yargılamanın hakkaniyetle yönetilmesi için tarafıyız, dolayısıyla hukuki destek vermek görevimiz. Yerine de getiriyoruz."

Görev başındaki polis memurunu tehdit etti Gündem İmamoğlu, CHP grup toplantısına katılacak Gündem HDP'ye Hazine blokesi gelsin talebi Gündem Hep kavga! Bu kafayla size iktidar hayal Gündem