Bakan Uraloğlu açıkladı: Gayrettepe - Kağıthane Metro Hattında son durum

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak olan Gayrettepe - Kağıthane Metro Hattı ile ilgili de son durumu aktardı.

Abone ol

Gayrettepe - İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın son halkası olan Gayrettepe - Kağıthane Metro Hattı'nın açılışı yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, açılış öncesi A Haber'de tüm merak edilen soruları yanıtladı.

Bakan Uraloğlu'nun açıklamaları şöyle;

"Bize artık yer üstü yetmiyor. Büyükşehir için birazcık daha yerin altına inmeye ihtiyacımız var.

İSTANBUL'A METRO YATIRIMLARI NE AŞAMADA?

Gayrettepe-Kağıthane metro hattının açılışını yarın Başkan Erdoğan yapacak. Hedefimiz metro gitmeyen ilçe kalmaması...Bakanlığımız tarafından devam edilen 5 tane metro inşaatı devam ediyor. Öte yandan birçok projelendirme aşamasında olunan metro hattı var.

Sirkeci- Kazlıçeşme hattını Şubat ayı, Bakırköy-Kirazlı hattını ise Mart ayı içerisinde açmayı planlıyoruz.

Y. SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ'NE DEMİR YOLU PROJESİ

Bu yıl ihalesini yapıp 2028'de hizmete açacağız.

ZENGEZUR KORİDORU NEDEN ÖNEMLİ?

Doğu ile Batı arasında verimli bir güzergah olacak. Alternatifleri geliştirmekte ve çoğaltmak fayda var, Zengezur Koridoru'da bunlardan bir tanesi.

DEMİR YOLLARINA YATIRIM

Azerbaycan'da şu anda demiryolunu yapan Türk firmalar, bu da bizim için gerçekten kıymetli. Kalkınma Yolu Projesi'ni de yine bizim firmalarımız yapacaktır. Bu da bizim için hem bir döviz girdisi hem de insanımıza iş potansiyeli olacaktır.

İSTANBUL-ANKARA ARASI "SÜPER HIZLI TREN"

Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya inecek. Maç başlayacak biz seyahate çıkacağız. Maçın son 10 dakikasını ise gideceğimiz şehirde izleyeceğiz. Hedef trenin hiç durmaması. "Süper hızlı tren" aynı zamanda bir teknolojidir, sadece bir seyahat imkanı değil. Bu neticeylede bu teknolojiyi biz ülkemize getireceğiz.

Hayal projemi bir an önce başlatmak istiyorum.

"YAPAY ZEKA" NE GETİRİYOR?

Yapay zekanın düzenlemesi lazım. Bununla ilgili geliştikçe kanuni düzenlemeleri yapacağız. Zor bir alan ve dünyada da yapay zekaya karşı bir kanuni düzenleme yok. Bunun risklerine karşı önlem alıyoruz.

ELEKTRİKLİ ARAÇ SARJ İSTASYONLARININ DURUMU

5731 civarında sarj istasyonu ve 12 bin 342 civarında ünite mevcut. Bu konuda hızlı ilerliyoruz. Bunların bakım masrafları diğerine göre çok çok az. Öte yandan cihazlar sürekli geliştiriliyor. Net sıfır emisyon taahhüttü vermiş ülkelerden bir tanesiyiz. Fosil yakıtları devreden çıkaracağız.

Şehir içinde elektrikli araç avantajlı bir durum.

ÇUKUROVA HAVALİMANI HAKKINDA

Bölgesel bir havalimanı olacak. Gerçekten o bölgeye ciddi bir şekilde hitap edecek. Niyetimiz önümüzdeki ay içerisinde açabilmek.

HAVALİMANI SAYISI ARTACAK MI?

Dünyada 343 farklı noktaya uçuyoruz. Şu anda benim muhatabım olan bazı bakanlar ile görüştüğümde benden talepleri, onların bir şehrine uçma talebidir."

Murat Kurum'dan gençlere müjdeler Gündem Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na eleştiriler Gündem MİT Başkanı Kalın'dan Irak'ta siyasi temas! Gündem Tepki çeken 'Dilber' paylaşımını sildi Gündem