Bakan Soylu'dan İmamoğlu ve Yavaş'a tepki: Çıkıp özür dilemeliler ama dilemiyorlar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. 14 Mayıs seçimlerine değinen Bakan Soylu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın seçim gecesi yaptığı açıklamalara tepki göstererek, "İki belediye başkanının yaptığı açıklamalar, toplumu yanıltmaya yönelik ve tahrik edici açıklamalardır. Çıkıp özür dilemeliler ama dilemiyorlar. Ben onların vesayet amiriyim. Bu kardeşlerimiz özür dilemiyor, onların adına halktan özür diliyorum." dedi.

Abone ol

Seçim gecesi Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili  '13. cumhurbaşkanımız Kılıçdaroğlu, öndeyiz, kazanıyoruz' diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan tepki geldi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tv100 canlı yayında, iki belediye başkanının halkı manipüle eden açıklamalarına sert tepki gösterdi.

"SİYASETTE SÖYLENENİN MALİYETİ OLMAZ SANIYORLAR AMA HALK YAZIYOR"
"İki belediye başkanının yaptığı açıklamalar, toplumu yanıltmaya yönelik ve tahrik edici açıklamalardır." diyen Bakan Soylu, "İnsanları tahrik etmenin ne anlamı olabilir? Bu kardeşlerimiz özür dilemiyor, onların adına ben vesayet amirleri olduğum için halktan özür diliyorum." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

"İki belediye başkanının yaptığı açıklamalar, toplumu yanıltmaya yönelik ve tahrik edici açıklamalardır. İlk gelen oylar merkezden gelse tam tersi olacak aşağıdan yukarı çıkacak AK Parti veya Cumhurbaşkanı’mız. Bunun üzerinden insanları tahrik etmenin ne anlamı olabilir? Çıkıp özür dilemeliler ama dilemiyorlar. Siyasette söylenenin maliyeti olmaz sanıyorlar ama halk yazıyor. Bu kardeşlerimiz özür dilemiyor, onların vesayet, disiplin, soruşturma amirleri içişleri bakanı olarak benim onların adına halktan özür diliyorum."
SON DAKİKA! Ege Denizi'nde deprem! Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Davamız büyük Gündem Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Oruç: Depremzedelere tepki, depremden daha büyük bir felaket Gündem Şehit cenazesinde Kılıçdaroğlu ve Akşener'in çelengini kırdılar Gündem