Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'ndan açıklamalar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu TBMM'de bütçe görüşmelerinde konuşma yaptı. Bakan Çavuşoğlu, "Biz her zaman sorunları diyalogla çözmekten yanayız. Suriye'de bir süredir istihbaratlar aracıyla rejimle görüşüyoruz. Rejim gerçekçi davranırsa; terörle mücadele, siyasi süreç, Suriyelilerin geri dönüşü konusunda birlikte çalışmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu TBMM'de bütçe görüşmelerinde Suriyelilerin geri dönüşü ile ilgili  "Biz her zaman sorunları diyalogla çözmekten yanayız. Suriye'de bir süredir istihbaratlar aracıyla rejimle görüşüyoruz. Rejim gerçekçi davranırsa; terörle mücadele, siyasi süreç, Suriyelilerin geri dönüşü konusunda birlikte çalışmaya hazırız." dedi.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle;

"Küresel sistem yeniden inşa süresine girdi. Zorluklara karşı daha dirençli olduk. Enerji alanında attığımız tarihi adımlar ülkemizi bu zor günlerde merkezi aktörlerden birisi yaptı. Savunma sanayi alanında başarılarımız caydırıcı gücümüzü artırıyor. Birçok ülke bizimle Afrika'da iş birliği yapmak istediğini söyledi. Türkiye'nin Afrika'da önemli bir aktör olduğunun göstergesi olduğu için söylüyorum. Latin Amerika'nın da istikrarına katkı sağlıyoruz. 

Bir Avrupalı güç olarak, AB ile ilişkilerimizi de stratejik bir yaklaşımla sürdürmek istiyoruz. 

PKK'NIN SURİYE VE IRAK'TA BARINMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

PKK'nın Suriye ve Irak'ta barınmasına müsaade etmeyeceğiz, buna kesinlikle izin vermeyeceğiz. Kim ne derse desin ne gerekirse onu yapacağız. Diplomasimiz mücadelemizin haklılığını anlatmaya devam ediyor. Ya 2019 mutabakatının şartlarını yerine getirirsiniz ya da biz gereğini yaparız. 

REJİMLE GÖRÜŞÜYORUZ

Biz değişmeyen bir politika izlemiyoruz, milletimizin çıkarı neyi gerektiriyorsa onu yapıyoruz. Son dönemdeki normalleşme politiklarımızı da bu çerçevede yürüttüğümüzü özellikle söylemek isterim. Biz her zaman sorunları diyalogla çözmekten yanayız. Suriye'de bir süredir istihbaratlar aracıyla rejimle görüşüyoruz. Rejim gerçekçi davranırsa; terörle mücadele, siyasi süreç, Suriyelilerin geri dönüşü konusunda birlikte çalışmaya hazırız. Aksisi zaten düşünülemez. Aynı politikayı Irak'ta da yürütüyoruz. Terörle mücadele konusunda iş birliği yapmak istediğimizi sürekli hatırlatıyoruz. Muhataplarımız çağrılarımıza tepkisiz kalırlarsa da kendi göbeğimizi kendimiz keseriz."

Yağışlar ne kadar sürecek? Gündem İsmailağa Cemaati'nden açıklama Gündem Şehrin diğer yakasını hiç görmediler Gündem KYK Öğrenci bursu 1250 liraya çıktı Gündem