Bakan Kurum depremin vurduğu 10 ilde ay sonuna kadar inşaat faaliyetlerinin başlayacağını açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep’te afet koordinasyon toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, depremin etki ettiği illerde ay sonuna kadar inşaat faaliyetlerinin başlayacağını bildirdi.

Abone ol

Türkiye'nin yüreğini yakan merkez üssü Kahramanmaraş olan 2 büyük depremin ardından hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Gaziantep'te düzenlenen afet koordinasyon toplantısında da depremin etki ettiği 10 il, bu kapsamda masaya yatırıldı.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, şunları söyledi:

"41 BİN 791 BİNANIN YIKIK, ACİL YIKILACAK VE AĞIR HASARLI "
"Şu ana kadar 10 ilde 307 bin 763 bina, yani 1 milyon 586 bin 901 ev ve işyerini inceledik. Bunlardan 41 bin 791 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunu tespit ettik. Bu da yaklaşık olarak 190 bin 172 konut ve işyerine denk geliyor. Ağır hasarla ilgili süreçte zaten binalarımız yıkılacak. Vatandaşımız AFAD'ın koordinasyonu dışında evinden eşya almamalı. Hasar tespitlerini 1 hafta içinde bitirmeyi planlıyoruz."

"AY SONUNA KADAR İNŞAAT FAALİYETLERİNİ BAŞLATACAĞIZ"
Bakan Kurum, Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerden etkilenen 10 il için, "Ay sonuna kadar inşaat faaliyetlerini başlatacağız" dedi.

Deprem sonrası o ilçe tamamen yıkılacak Gündem Deprem bölgeleri için dolandırıcılık uyarısı Gündem Hatay'da yaptığı bina yıkılan müteahhid 'depremzede' olarak 5 yıldızlı otelde kaldı Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan depremzedelere ziyaret Gündem