Bakan Işıkhan'dan petrol açıklaması: Mardin'de çalışmalar hızlanmış durumda

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Mardin'de esnaf ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, "Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği halihazırdaki petrol arama çalışmalarımız Mardin’de de hızlanmış durumda" dedi.

Abone ol

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Mardin'e gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, doğal gaz altyapısının Ömerli, Dargeçit, Midyat, Savur ve Mazıdağı ilçelerini kapsayacak şekilde gelişmeye devam ettiğini açıkladı.

Işıkhan, "Bu anlayışla bütün illerimizi, her alanda gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla güçlendirdik, güçlendirmeye de devam ediyoruz. Özellikle sosyal güvenlik en önemli meselemizdi. Sosyal güvenlik sistemimizi iyileştirerek yapısal bir reformla tek şemsiye altında nüfusumuzun yüzde 99’unu kapsayacak bir hale getirdik. Hükümetimizin millete hizmet anlayışıyla tüm illerimizde olduğu gibi Mardin'de de çok önemli, sosyal ve ekonomik reformlar gerçekleştirdik. Türkiye’yi nereden nereye getirdiğimizi en iyi Mardin bilir. Bu değişimin en yakın şahitleri sizlersiniz. Mardin’in son 21 yılda geçirdiği değişim ve dönüşüm bunun en net göstergesidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği halihazırdaki petrol arama çalışmalarımız Mardin’de de hızlanmış durumda. Hükümetimizin göreve geldiği 2002’den bugüne kadar ilimize gerçekleştirilen yatırım miktarı 96 milyar lirayı aşmış durumda. Bu miktarın yaklaşık 4 milyar lirası çalışma hayatına yönelik Bakanlığımız eliyle yaptığımız yatırımlardır. Sosyal devlet güçlü millet anlayışıyla, şehrimizin aktif sigortalı sayısını 46 binden, yaklaşık 190 bine çıkararak 20 yılda yüzde 305 artış gerçekleştirdik. Sadece geçtiğimiz yıl 5 bin 585 kişiyi işe yerleştirdik. Mardinli kardeşlerimizin çalışma hayatı ve istihdamda nitelik kazanarak daha kolay yer edinebilmesi için düzenlediğimiz Aktif İşgücü Programlarından, 2002den bugüne 42 bini aşkın vatandaşımız yararlandı. İlimizde 2002 yılından bugüne kadar yaklaşık 9 bini aşkın işyerine, 3,2 milyar TL’yi aşkın istihdam teşvik ödemesi yaptık." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis'i tebrik etti Gündem Fetullah Gülen'in yeğeni tutuklandı Gündem İstanbul'da korku dolu anlar! Gündem Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD'den 11 yıl sonra intikam aldı! Gündem