Bahar Feyzan mahkemelik olduğu TİP'e Anlat Bakalım'da cevap verdi: Belgem olsa da paylaşmazdım

Bahar Feyzan, İlknur Yılmaz ile Anlat Bakalım programında, 'TİP, CHP'den 30 milyon TL aldı' iddialarının ardından 'TİP'in Feyzan hakkında dava açacağını duyurması'na ilişkin konuştu. Feyzan, "Belgem yok, olsaydı da paylaşmazdım. Paylaşıp ne yapacaktım? Partiler mi kapansın?" dedi.

Abone ol

Gazeteci Bahar Feyzan, Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) kendisine dava açacağını söylemesinin ardından ilk kez konuştu. Feyzan'ın, 'TİP'in 2023 genel seçimlerinde CHP'den 30 milyon TL aldığı' iddiasının ardından TİP, Feyzan ve iddiayı yayan kişilere tazminat davası açacağını açıklamıştı. Haberet YouTube kanalında yayınlanan İlknur Yılmaz ile Anlat Bakalım programıma konuk olan Feyzan, "Duyduğum şey özgül ağırlığı çok önemli olan, sürecin içinde olan bir isimden" dedi.

"TİP'İN CHP'DEN PARA ALDIĞINA DAİR BELGEM YOK, OLSAYDI DA PAYLAŞMAZDIM"

'Bu dava açıldı mı ve bu iddianıza yönelik bir belgeniz var mı?' sorusuna Bahar Feyzan, "Henüz bana gelen bir evrak yok açıldığına dair ama bu işler bazen sürer biliyorsunuz. O yüzden açıldı ya da açılmadı diyemem şu aşamada. Ben bu konuyla ilgili daha önce konuştum. Duyduğum şey özgül ağırlığı çok önemli olan, sürecin içinde olan bir isimden. Bu tür durumun belgesi dahi olsa paylaşmazdım ki yok. Bu yanlış anlaşılmasın. Paylaşmazdımın sebebi şu: Partiler kanuna göre zaten böyle bir şey mümkün değil. Yani olması sakıncalı. Yani ben bunu paylaşıp ne yapacaktım? Partiler mi kapansın? O sürece mi gelinsin? Yok belgem. Olsaydı da paylaşmayı düşünmezdim" şeklinde cevap verdi.

NE OLMUŞTU?

Bahar Feyzan, kendi internet sitesinde yayımladığı yazısında, "Türkiye ve dünyanın yüzde 99’unun işçi olduğunu savunan Erkan Baş; 'Varlık sebebimiz, eşit yurttaş olarak yaşayacağımız bir ülke ve dünya hayali için mücadele etmek' demişti. Fakat seçim yoluna CHP’den aldığı 30 milyon TL sermaye ile çıktı" cümlelerine yer vermişti.

TİP'TEN İDDİAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

TİP'ten,  "Zorunlu açıklama" adıyla yapılan duyuruda, Feyzan hakkında tazminat davası açılacağı belirtilmişti. Açıklamada,  "Avukatlarımız suç duyurusunda bulunacak ve hem kendisine hem de bu iftirayı yayanlara maddi tazminat davası açılacaktır... Elde edilecek tazminatın tamamı depremzedeler yararına kullanılacaktır" ifadelerine yer verilmişti.

TİP'in açıklamasının tam metni şu şekildeydi:

"Zorunlu açıklama

Bahar Feyzan adlı kişinin, partimizin seçim döneminde CHP’den 30 milyon TL aldığına dönük iftirası hakkında parti avukatlarımız suç duyurusunda bulunacak ve hem kendisine hem de bu iftirayı yayanlara maddi tazminat davası açılacaktır.

TİP’in merkezi seçim bütçesi, düzen partilerinin bir ilçe örgütünün bütçesinden dahi düşüktür. Bu dava vesilesiyle yalnızca emekçilerin katkılarıyla oluşturduğumuz seçim bütçemiz hakkındaki iftirayı ortadan kaldırmakla kalınmayacak; halkın parasının aktarıldığı kimi partilerin gereksiz harcamalarıyla hangi “gazetecilerin”, reklamcıların veya araştırmacıların da zengin edildiği anlaşılacaktır.

Ayrıca müfterilerden elde edilecek tazminatın tamamı depremzedeler yararına kullanılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

TİP Basın Bürosu"

Çanakkale'deki yangın hakkında skandal paylaşım Gündem Depremin ardından uzman isimden uyarı! "Hassas bölge..." 3. Sayfa 6 PKK'lı etkisiz halde Gündem Bakan Koca'dan önemli açıklamalar Gündem