Bafra'da Eşsiz Bir Yolculuk: Yakup Durmuş Müze Evi

Sabri Durmuş, babasının adını taşıyan müzesinde 5 bine yakın antik eşyayı sergiliyor, geçmişe ışık tutuyor.

Abone ol

Samsun'un Bafra ilçesinde yaşayan 71 yaşındaki Sabri Durmuş, uzun yıllar boyunca topladığı tarihi eşyaları, babası Yakup Durmuş ismini taşıyan Yakup Durmuş Müze Evi'nde ziyaretçileriyle buluşturuyor.

Geçmişe Yolculuk

Durmuş, 45 yıl önce aile büyüklerinden miras kalan antikaları biriktirmeye başladığını belirtti. Emekliliğinin ardından, mermer atölyesini müzeye dönüştürerek eski eşyaları sergilemeye karar verdi. Yakup Durmuş Müze Evi, 24 yıl önce açıldı ve burada sayısız tarihi obje bulunuyor.

Müzede; el lambaları, daktilolar, mutfak eşyaları, ahşap ve demir tarım aletleri, eski radyolar, televizyonlar ile birlikte çeşitli kitap ve dergiler yer alıyor. Ayrıca, ailesinin üç kuşak fotoğrafları da bu özel mekanda sergileniyor.

Bir Mirasın Hikayesi

Sabri Durmuş, 1968 yılında ilçede mermer atölyesi açtığını ve bu işe 2000 yılına kadar devam ettiğini anlattı. Babasının antika merakının kendisinde de bir tutku haline geldiğini ifade eden Durmuş, "Ağaç, toprak, bakır ve demir malzemeleri çocuk yaşlarımdan beri toplamak, zamanla gelişti. 2000 yılından sonra biriktirdiklerimizi sergilemeye başladık." dedi.

Antika merakının yanı sıra, emeklerinin karşılığını ziyaretçilerinin ilgisinde bulduğunu vurgulayan Durmuş, "Burası tamamen ücretsiz. Sadece babamın isminin unutulmaması için açtık. Gelecek nesillere aktarabilmeyi umuyoruz." şeklinde konuştu.

Toplumsal Bir Bağlantı

Aynı zamanda köy sakinlerinden bazılarının büyüklerine ait eski eşyaları müzeye getirdiğini ifade eden Durmuş, bu değerli objelerin bakımını yapıp geleceğe taşımak amacıyla çalışmalara devam edeceğini dile getirdi.

Samsun'un Bafra ilçesinde yaşayan 71 yaşındaki Sabri Durmuş, yıllardır topladığı eski eşyaları, babasının adını verdiği "Yakup Durmuş Müze Evi"nde meraklılarıyla buluşturuyor.

Surlardan atlayan caninin arkasındaki kişi ortaya çıktı Gündem "Gençlerimizin dijital mecraların karanlık dehlizlerinde yitip gitmelerini izleyemeyiz" Gündem İstanbul Medipol Üniversitesi'nde Ayşenur Halil İçin Protesto Gündem Adalet Bakanı Tunç'tan Yargı Reformu Açıklamaları Gündem