Suriyeli Kağıt Toplayıcıdan Örnek Davranış: 500 Bin Lirayı Sahibine Teslim Etti

Aydın'da, çöpten bulduğu 500 bin lirayı sahibine ulaştıran Suriyeli kağıt toplayıcı, herkese örnek oldu.

Abone ol

Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşayan İdris Elsahan, çöplükte bulduğu 500 bin lirayı sahibine ulaştırarak herkesin takdirini kazandı. Suriye uyruklu 30 yaşındaki Elsahan, Zafer Mahallesi'nde atık kağıt toplayarak geçim sağlıyordu.

Çöpte Bulunan Para ve Teslim Süreci

Elsahan, Girne Mahallesi'nden kağıt topladıktan sonra evine döndüğünde, evinin önünde kağıtları ayrıştırırken bir poşet içinde para buldu. Hemen komşusu olan Ahmet Çelebi'den yardım istedi.

İkili, Efeler Polis Merkezine giderek parayı polise teslim etti. Bu sayede, 15 Eylül'de kaybolan 500 bin lira için başvuran Dilaver Sarkın ile bağlantı kuruldu.

Sıkıntılı Bir Durumdan Mutlu Bir Son

Polis merkezine gelen Sarkın, Elsahan’a sarılarak gözyaşı döktü. Mutlu olduğunu belirten Sarkın, "Suriyelileri her zaman kötülüyorlar ama görsünler. Yanlışlıkla çöpe atılan 500 bin lira... Kimsenin malına göz dikmedik. Bankadan almıştık, kayınpederim rahatsızdı ve gelinler temizlik yaparken yanlılıkla çöpe atmışlar. Şükürler olsun para bulundu. Böyle insanlar da var. Bundan sonra kardeşimizdir.” şeklinde konuştu.

Eğitim Hayatını Savaş Nedeniyle Yarıda Bıraktı

Sarkın, bulduğu paranın bir miktarını Elsahan’a verdi. Elsahan ise Suriye'deki Fırat Üniversitesi'nde hukuk bölümü okurken eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldığını açıkladı. 2016 yılında Deyrizor ilinden Türkiye'ye geldiğini belirten Elsahan, "Bu parayı buldum ama benim hakkım değildi, sahibine teslim ettim." ifadelerini kullandı.

Aydın'ın Efeler ilçesinde çöplerden atık kağıt toplayan Suriye uyruklu İdris Elsahan (solda), bulduğu 500 bin lirayı paranın sahibi Dilaver Sarkın'a (sağda) ulaştırdı.

Muğla'da Terk Edilen Bebekle İlgili İki Kişi Tutuklandı Gündem Hediye Güran Tutuklandı: Narin Güran Davasında Tutuklu Sayısı 12'ye Çıktı Gündem Murat Kurum Mansur Yavaş'ı kabul etti Siyaset Narin Güran'ın ölüm nedeni kesinleşti Gündem