Avusturya'da Türk vatandaşı nikah masasındayken sınır dışı edildi

Avusturya'da 27 yaşındaki Türk vatandaşı Hamza'nın yaptığı iltica başvurusu kabul edilmedi. Hamza, 40 yaşındaki Alman nişanlısı Gundula ile nikah masasındayken Federal Göçmenlik ve İltica Dairesi tarafından gözaltına alınarak sınır dışı edildi. 27 yaşındaki gencin asker kaçağı olduğu öğrenildi.

Abone ol
  • Avusturya’nın Aşağı Avusturya eyaletinde yer alan Vösendorf kasabasında iltica başvurusu kabul edilmeyen 27 yaşındaki Türk vatandaşı Hamza ve 40 yaşındaki Alman nişanlısı Gundula’nın 13 Ocak'taki nikahı Federal Göçmenlik ve İltica Dairesi tarafından basılarak yarıda kesildi.
  • Yetkililer, Hamza’nın Avusturya’yı 10 gün önce terk etmesi gerektiğini ve bu nedenle Avusturya’da kaçak olarak bulunduğu için suç işlediğini belirtti.
  • Hamza’nın avukatı Gregor Klammer, nikah masasında gözaltına alınan müvekkilinin Türkiye’ye gönderileceğini ve asker kaçağı olduğunu belirtti.
THY seferleri iptal Gündem Krizlerin partisi CHP! 'Hatay halkı hesap sormayı bilir' Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Dışişleri Bakanı Yoko'yu kabul etti Gündem Buket Aydın'dan CHP'ye Aras Bulut İynemli önerisi Gündem