Avrupa'nın teröre ve teröristlere açtığı kucak Hollandalı gazeteci tarafından tepkiyle karşılandı

Avrupa'nın yıllardan beri süre gelen terör ve teröristlerle olan yakın temasları ülkemiz tarafından tepkiyle karşılansa da Batılı devletler aksiyon almadılar. Besledikleri teröristler zaman zaman kendilerini vursa da geri adım atmıyorlar. Yaşananlara Hollandalı gazeteci Rena Netjes de tepki gösterdi. Araştırmacı gazeteci Netjes, terör örgütünün Suriye'de işgal ettiği bölgelerdeki baskıcı politikaları, insanları kaçırması ve muhalifleri sindirmesi üzerine araştırmalar yürüttüğünü aktardı.

Abone ol

Terör örgütü YPG/PKK'nın karanlık yüzünü "After the Rain: Families Seeking Justice" belgeseliyle ortaya koyan Hollandalı araştırmacı Rena Netjes, Anadolu Ajansı'na konuştu.

Terör örgütünün Suriye'deki baskısını ifşa ettiği için İstanbul'da 2 Aralık'ta evinden ayrılmak üzereyken e-postayla iki ölüm tehdidi alan Netjes, Türkiye'nin uyarılarına kulak tıkayan Batılı ülkelerin terör örgütünün karanlık yüzünü görmediğini anlattı.

BATI CİDDİYE ALMIYOR
Araştırmacı gazeteci Netjes, terör örgütünün Suriye'de işgal ettiği bölgelerdeki baskıcı politikaları, insanları kaçırması ve muhalifleri sindirmesi üzerine araştırmalar yürüttüğünü aktardı. Netjes, YPG/PKK'nın çocukları kaçırmasının dahi Batı'da yeteri kadar ciddiye alınmadığını belirtti.

TERÖRE KARŞI DURANLARI KORKUTUYORLAR
Hollanda'da kamuoyunun, medya tarafından yanlış yönlendirildiğini belirten Netjes, "Hollanda'da terör örgütü YPG/PKK hakkında eksik bilgi var" dedi.

Netjes, ülkesinde terör örgütü YPG/PKK propagandasına karşı çıktığı için kendisini korkutmak istediklerini, Hollanda'da bir akademisyen arkadaşının başına da aynı şeyin geldiğini anlattı.

Netjes, "Hollanda'da hükümet ve koalisyondaki partilerin çoğu, terör örgütü YPG/ PKK hakkında benim gibi düşünüyor fakat solcu partiler ve medyanın baskısı sebebiyle bu yeterince gösterilemiyor" dedi.

Aldığı ölüm tehditlerinin ardından insan hakları kuruluşları, kadın hakları dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarından (STK) henüz destek görmediğini belirten Netjes, yalnız kendisinin değil Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü YPG/PKK'nın saldırılarına maruz kalanların da korunması gerektiğini vurguladı.

Mersin'de FETÖ operasyonu Gündem Bakan Süleyman Soylu: Polislerin iki şark hizmetini bire düşürebiliriz Gündem İçişleri Bakanı Soylu: Gabar'da 3 terörist kaldı Gündem Ünlü astrologtan seçim tarihi ve 6'lı masanın adayı ile ilgili açıklama Gündem