Avrupa'daki polislere diz çöktüren çete lideri Hakan Ayık Türk polisi tarafından yakalandı

Dünya çapında nam salan Türk uyuşturucu baronu Hakan Ayık, İstanbul'da yakalandı. CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, çete lideri Ayık'ın Avusturya'da polisi nasıl pusuya düşürdüğünü anlattı. Avrupa'da emniyete meydan okuyan Ayık, Türk polisi tarafından gözaltına alındı.

Abone ol

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen "Kafes" operasyonu ile Avustralya merkezi olarak küresel çapta faaliyet gösteren Comanchero çetesinin çökertildiğini açıkladı. 5'i kırmızı bültenle aranan, 4'ü mavi bültenle aranan 38 kişi gözaltına alındı.

Peki, bu büyük operasyonun ayrıntılarında neler var? CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ anlattı.

AVRUPA'DA TOPLAYIP TÜRKİYE'DE AKLAMAYA ÇALIŞTILAR

Ayık'ın Türkiye'ye gelerek Güney Amerika'dan temin ettikleri uyuşturucu maddeleri Güney Kore ve Güney Afrika üzerinden Avustralya, Hollanda ve Hong Kong'a ulaştırmaya çalıştıkları ve küresel çapta işledikleri suçlardan elde ettikleri geliri, Türkiye'de aklamaya çalıştıkları tespit edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri silahlı organize suç örgütü Comanchero'ya "Suç işlemek için örgüt kurmak, kurulan örgüte üye olmak, uluslararası uyuşturucu madde ticareti, suçtan elde edilen mal varlığını aklamak" suçlarından operasyon düzenledi.

ÇETE AYLARCA TAKİP EDİLDİ

CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, operasyona ilişkin bilgileri aktardı. Nihat Uludağ "Saydığımız isimler dünyanın en çok aranan isimleri. Kırmızı bültenle aranıyorlardı. Dünyanın 100 milyar dolarlık uyuşturucu trafiğine yön veren isimler. Türkiye'de kara paraları aklamaya çalışmışlar. MASAK bunu tespit ve hemen operasyon başlatıldı. Aylar süren takibin ardından gözaltılar başladı." dedi.

İSİMLERİ NEREDEN GELİYOR?

"Baronların Türkiye'ye sokmaya çalıştıkları 4,5 lira kara para tespit edildi." diyen Uludağ, "Çalışmalar sonrası buna el konuldu. Bu çete Avustralya'da motorlu bir çeteden ismini alıyor." şeklinde konuştu.

"SIKIYSA YAKALA" VİDEOSU

Çete elebaşı Hakan Ayık'ın çok önemli bir isim olduğunu belirten Nihat Uludağ, "Comanchero çetesinin liderliğini yapıyordu. Çok ilginç bir hikayesi var. 'Sıkıysa yakala' diye bir hikayesi var. O kadar güçlü ve önemli bir yeri var ki... Avustralya polisi onu yakalamak için evine operasyon düzenliyor. Hakan Ayık da evine polisleri izlemek için hırsız kamerası yerleştiriyor. Havalimanındayken polisi evine düzenlediği operasyonu izliyor. Daha sonra o eve çetenin üyelerini gönderiyor ve polislerle çatıştırıyor. Sıkıysa yakala diye bir video çekerek oradan kaçıyor." ifadelerini kullandı.

Çanakkale feribot seferlerine hava engeli Gündem Hasan Basri Akdemir ile Canlı Gündem Gündem 40 milyar dolarlık ticaret pazarı Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan'dan ayrıldı Gündem