Atatürk Havalimanı’nda uçak kırıma uğradı! Kırıma uğramak ne demek?

Atatürk Havalimanı’nda Mooney M20J tipi TC-AZK kuyruk tescilli bir uçak inişi sırasında kırıma uğradı. Yaşanan olay nedeniyle Atatürk Havalimanı’na iniş ve kalkışlar 2 saat durduruldu.

Abone ol

Adana Havalimanı’ndan kalkan TC-AZK kuyruk tescilli Mooney M20J tipi uçak, Atatürk Havalimanı'na ineceği esnada iniş takımlarında meydana gelen sorun nedeniyle kırıma uğradı. Ölü ya da yaralı olmayan kaza sonucu uçakta maddi hasar meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Adana Havalimanı’ndan bugün saat 18:00 sıralarında havalanan TC-AZK kuyruk tescilli Mooney M20J tipi uçak saat, 19.00 sıralarında Atatürk Havalimanı’na inişi sırasında, iniş takımlarında yaşanan sorun nedeniyle kırıma uğradı. Uçağın inişi sırasında sağ ana iniş takımının katlandığı ve uçak inişinin bu şekilde gerçekleştiği öğrenildi.

MADDİ HASAR MEYDANA GELDİ

Uçakta pilot Serkan Zalaltuntaş ve eşinin olduğu öğrenilirken, olay nedeniyle ölen ya da yaralanan olmadı. Yaşanan olay nedeniyle uçakta maddi hasar meydana geldiği ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından Atatürk Havalimanı’nın tedbir amaçlı 2 saat uçuşlara kapatıldığı bilgisine de ulaşıldı.

Uçağın pistten çekilmesinin ardından Atatürk Havalimanı'ndaki trafik normale döndü.

KIRIM NEDİR?

Sektörde, bir donanımın geri döndürülebilir hasara uğradığı, yaralanmaların olabileceği, can kaybının yaşanmadığı hadiselere denir.

KIRIMA UĞRAMAK NE DEMEK?

Uçakta tekrar onarılmasına müsaade edecek düzeyde hasar görmesidir. Bu tarz olaylarda can kaybının olmaması kırım anlamına gelir. Can kaybının olması durumunda olay 'kırım' değil 'kaza' şeklinde ifade edilir.

KAZA KIRIM EKİBİ

Uçak ve helikopter kazalarının nedenini, nasıl geliştiğini, ortaya çıkan hasarı herkes ve her şeyden önce inceleyen ekip. Havacılıkta tüm kazalara ilk müdahale eden, her havacılık biriminde (havaalanı, üs, teknik bakim merkezi) bulunan, yetkili kişilerden oluşan ekiptir. Kaza mahallini ilk inceleyip raporu veren bu birimdir.

Ankara'da bazı yollar trafiğe kapatılacak Gündem Merdan Yanardağ için hesap vakti Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak Başbakanı Sudani ile görüştü Gündem İşte 515 Haşimi çetesinin amacı, tarihi ve eylemleri Gündem