Asgari ücret ne kadar olacak? Hangi parti asgari ücret için ne kadar istiyor? İşte siyasilerin talep ettiği asgari ücret rakamları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Temmuz'daki asgari ücrete ara zam açıklamasıyla milyonlarca çalışanın gözü buraya çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İşçimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz" sözleri sonrası, CHP, Saadet Partisi, HDP ve Yeniden Refah Partisi'nden peş peşe asgari ücret talepleri konusunda açıklama geldi. İşte partilerin genel başkanları ve sözcülerinin asgari ücret için talep ettikleri rakamlar...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, asgari ücrete ara zam açıklamaları tüm dikkatlerin bu toplantılara çevrilmesine neden olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "kimse merak etmesin" sözlerinden sonra, CHP, Saadet Partisi ve HDP peş peşe asgari ücret için talep ettikleri rakamları açıkladı.

"İŞÇİMİZİ ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ"

Asgari ücret zammını bekleyen işçiler ve emekliler, siyasi parti genel başkanlarının açıklamalarını anbean takip ediyor. Asgari ücret toplantıları devam ederken, henüz net bir rakam telaffuz edilmedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonların beklediği asgari ücrete ara zam hakkında net bir rakam vermese de, "Kimse merak etmesin. İşçimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz" demişti.

CHP'NİN ASGARİ ÜCRET TALEBİ 15 BİN TL

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK gündemini düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi. Çarpıcı açıklamalarda bulunan CHP'li Öztrak, partisinin asgari ücret talebini duyurdu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Biz CHP olarak asgari ücretin en az 15 bin TL olması gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca sendikaların her çeyrekte asgari ücretin yeniden gözden geçirilmesi talebini de destekliyoruz." diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

BAHÇELİ İŞÇİLER VE EMEKLİLER İÇİN SÖZ VERDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz haftaki TBMM Grup Toplantısı'nda asgari ücret açıklaması yapmıştı.

Bahçeli konuşmasında, "Altını çizerek açıklamak isterim ki, asgari ücretle geçinen kardeşlerimizin, emeklilerimizin, memurlarımızın ve toplumun her kesiminin döviz kurundaki dalgalanmalardan korunarak insanca yaşayacakları ücret ve maaş seviyelerine çıkarılmalarını destekliyor, üzerimize ne düşüyorsa yapacağımızın sözünü veriyorum" ifadelerine yer vermişti.

İYİ PARTİ "ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 50 ZAM" DEMİŞTİ

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi 1 Mayıs'ta yaptığı konuşmada partisinin asgari ücret talebini duyurmuştu.

İYİ Partili Kürşad Zorlu, "Temmuz ayında geçerli olmak üzere emekçilerimize yüzde 50 zam yapacağız" demişti.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu

EN DÜŞÜK RAKAM KARAMOLLAOĞLU'NDAN

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, siyahesi liderlerden asgari ücret için en düşük talepte bulunan isim oldu.

Karamollaoğlu, "Bugünkü kurla sadece yılbaşındaki 455 dolar seviyesini bulabilmek için net asgari ücretin 11 bin lira civarında olması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

FATİH ERBAKAN DA "15 BİN TL" DEDİ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan da asgari ücret önerisi geldi. Erbakan, yeni asgari ücret miktarının 15 bin lira olması gerektiğini ifade etti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

EN YÜKSEK TALEP HDP'DEN

Meclis'teki bir diğer parti olan HDP de asgari ücrete yapılacak zamma ilişkin rakam önerisi verdi.

HDP'li Rıdvan Turan açıklamasında asgari ücretin yüzde 30’luk enflasyon farkıyla en az net 16 bin 250 liraya çıkmasını istedi.

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan
Hazine yardımına bloke talebi kabul edilmedi Gündem Son dakika! Akdeniz'de 4.2 büyüklüğünde deprem! Gündem Mehmetçik PKK'nın sözde lider kadrosundan 2 teröristi öldürdü Gündem "CHP'DEKİ KİM GİTMİŞ-KALMIŞ FARK ETMEZ" Gündem