Artvin-Hopa Kara Yolunda Çökme: Ulaşım Kesintiye Uğradı

Artvin-Hopa kara yolunda meydana gelen çökme nedeniyle ulaşım geçici olarak durduruldu.

Abone ol

Son günlerde etkili olan şiddetli yağışlar, Artvin-Hopa kara yolunun Hopa istikametinde çökme meydana gelmesine yol açtı. Bu durum, ulaşımı tamamen engelleyerek sıkıntılara neden oldu.

Yolda Yaşanan Sorunlar

Yağışların aralıksız devam ettiği son iki gün içerisinde, özellikle Hopa Sanayi Sitesi Yanmış Köprü bölgesinde belirgin bir çökme gözlemlendi. Bu nedenle Hopa yönüne olan güzergah ulaşıma kapatıldı. Ulaşım, Artvin istikametinde iki yönlü olarak devam ediyor.

Yetkililerin İncelemeleri

Bölgeye giderek incelemelerde bulunan Vali Cengiz Ünsal ve beraberindeki heyet, DSİ 26. Bölge Müdürü Sinan Yıldız, Karayolları 102. Şube Şefi Hamza Eken ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Kemal Şenlioğlu durumu değerlendirdi. Vali Ünsal, can ve mal güvenliği ön planda tutularak gerekli önlemlerin hızlı bir şekilde alınmasını istedi.

Köy Yollarındaki Çalışmalar Devam Ediyor

Ayrıca, heyelanlar nedeniyle kapanan 32 köy yolunun yeniden açılması için yapılan çalışmalar İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri tarafından sürdürüldüğü bildirildi. Diğer yandan, Arhavi ilçesinde su kaynaklarındaki kirlilik nedeniyle su kesintileri de devam ediyor.

Artvin-Hopa kara yolunun Hopa istikameti, şiddetli yağışa bağlı çökme nedeniyle ulaşıma kapandı.

Türkiye dünyanın en büyük İHA-SİHA tedarikçisi oldu Gündem Yeni virüs yayılıyor Gündem İzmir Körfezi Bilim Kurulu toplandı Gündem Kastamonu'da Emekli Öğretmenin Cesedi Bulundu Gündem