Arnavutluk Meclisinde Gerginlik: Muhalefet ve Güvenlik Birimi Karşı Karşıya

Arnavutluk Meclisinde muhalefet milletvekilleri ile güvenlik birimi arasında arbede yaşandı. Gerginlik devam ediyor.

Abone ol

Arnavutluk Meclisi'nde Demokratik Parti (DP) milletvekilleri ile meclisin güvenlik birimi arasında gerginlik yeniden alevlendi. Olaylar, Pazartesi günü Ervin Salianji isimli muhalefet milletvekilinin hapis cezası almasına yapılan protestolarla başlamıştı.

Güvenlik Biriminin Müdahalesi

Meclis güvenliği, ceza alan muhalefet temsilcilerinin meclis alanına girmesine izin vermedi. Bunun hemen ardından, Genel Kurul oturumu öncesinde gerginlik oluştu ve DP milletvekilleri ile güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.

Protestoların Şiddeti

DP temsilcileri, iktidardaki Sosyalist Parti (SP) milletvekillerinin meclise girmesine engel olmaya çalıştı. Dışarıda yaşanan gerilim esnasında milletvekilleri bazı maketleri ateşe vererek küçük çaplı bir yangın çıkarttı.

Oturumun Devamı

Gerginliğe rağmen meclis oturumu, SP milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirildi ve yaklaşık yarım saat sürdü. Önceki oturumda da benzer bir arbede yaşanmış, muhalefet milletvekilleri meclis binasının dışında sandalyelerini ateşe vermişti.

Cezalar ve Adalet Tartışmaları

Mecliste önceki oturumda çıkan olaylar sonucunda 24 muhalefet milletvekili, değişik sürelerle meclis çalışmalarından uzaklaştırıldı. Salianji'nin mahkumiyeti sonrası yaşanan bu durum, DP tarafından 'adaletsiz' olarak nitelendirildi. Salianji, birkaç yıl önce dönemin İçişleri Bakanı Fatmir Xhafaj'ın akrabalarının uyuşturucu kaçakçılığına karıştığını iddia eden ses kaydının yayılmasından dolayı suçlanmıştı. Temyiz Mahkemesi, bu konuda verilen hapis cezasını onayladı.

Arnavutluk Meclisinde hafta başındaki gerginlik sonrası Genel Kurul çalışmalarından uzaklaştırılan muhalefet milletvekilleri ile Meclisin güvenlik biriminin çalışanları arasında arbede yaşandı. Dışarıda yaşanan gerilim sırasında PD temsilcileri, bazı maketleri ateşe vererek ufak çaplı yangına neden oldu. İtfaiye ekipleri, yangına müdahale etti.

Yapay Zeka Komisyonu Kuruluyor Gündem 83 Yaşındaki Emekli Şoför ve 1954 Model Kamyoneti: Bir Aşk Hikayesi Gündem Sonbaharın Büyüsü: Domaniç Dağları'nda Sis Bulutları Gündem Kadıköy'de Patlama Gündem