Arnavutköy Sancaktepe Sultanbeyli ve Sarıyer'de El Kaide'ye operasyon! 6 gözaltı

Son dakika haberleri... Terör örgütlerine nefes aldırmayan emniyet mensupları İstanbul'un 4 ilçesinde operasyon düzenledi. Arnavutköy, Sancaktepe, Sarıyer ve Sultanbeyli'de El Kaide ve DEAŞ finansal destek için para toplayan 6 kişi yakalandı.

Abone ol

Türkiye terörle mücadelesine tam gaz devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri tüm cephelerde aman vermezken, emniyet ekipleri de şehirlere sızan teröristleri temizliyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, Arnavutköy, Sancaktepe, Sarıyer ve Sultanbeyli ilçelerinde El Kaide ve DEAŞ militanlarını avladı.

6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul'da gerçekleştirilen baskınlarda çok sayıda örgütsel dokümana el konuldu.

Birimler, “Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet Etmek” ve “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçlarıyla ilgili yürütülen çalışmalarda, DEAŞ ve El Kaide gibi dini istismar eden aşırı uç radikal örgütlere fon sağlamak amacıyla sosyal medya platformları üzerinden para toplayan 6 şüpheli saptadı.

SORGULANMAK İÇİN ŞUBEYE GÖTÜRÜLDÜ

Bu kişilerin kaldıkları adreslerde yapılan aramalarda ise çok sayıda dijital materyal ve örgütsel dokümanlara el konuldu.

Yakalanan şüpheliler sorgulanmak üzere İstanbul TEM Şubeye götürüldü.

Yakalanan kişiler ile ilgili yürütülen tahkikat işlemleri devam ederken, söz konusu örgütlere ne kadar para toplandığı ve aktarıldığı ise henüz belirtilmedi.

Kahramanmaraş 3.7 ile sallandı Gündem Akbelen'de 'çevreci' olanlar Bornova'da sustu! Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye oyun kurucu bir ülke haline geldi Gündem Türkiye Basra sıcaklarıyla kavrulacak Gündem