"Ankara'ya bir gece ansızın gelebiliriz" diyen Yunan Bakana, Bakan Güler'den yanıt: "Buyursun gelsin turistik geziye"

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis'in bir televizyon kanalına yaptığı, "Ankara'ya bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerine yanıt verdi. Güler Yunan Bakana, "Turistik geziye gelebilir" diye yanıt verdi.

Abone ol
  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, AK Parti Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. 
  • Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis, bir televizyon kanalında verdiği röportajda "Türkiye havacılıkta sıfır. F-35'lerle Ankara'ya bir gece ansızın gelebiliriz." demişti.
  • Güler'den Georgiadis'e yanıt gecikmedi. Yılda 60 milyon turistin Türkiye'ye geldiğini dile getiren Güler, "Yunan Bakan da buyursun gelsin turistik geziye" dedi.

NE OLMUŞTU?

  • Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis, Open TV'ye yaptığı açıklamada "Türkiye havacılıkta sıfır. F-35'lerle Ankara'ya bir gece ansızın gelebiliriz" ifadelerini kullanmış ve şöyle devam etmişti: 

"Böyle bir şey yaparız demiyorum çünkü böyle bir şey yapmak istemiyoruz ama bunu karşı taraf söyleyince gülüyorum. Yunanistan son derece güçlü ittifakları olan bir ülke, Türkiye ise sorun yaratan bir ülke. Beğensek de beğenmesek de Türkiye bizim komşumuz. Elbette iletişim kuracağız ama bu egemenlik haklarımızdan vazgeçtiğimiz anlamına gelmiyor."

Erdoğan'dan başıboş köpek sorunu değerlendirmesi Gündem Erdoğan'dan CHP'li belediyeleri: Borçlarınız tahsil edilecek Gündem Bakan, sokak hayvanları düzenlemesinde en çok tartışılan konuya açıklık getirdi Gündem PKK/KCK'nın sözde Süleymaniye sorumlusu ile beraberindeki iki teröristi etkisiz hale getirildi Gündem