Ankara'da 'Otomobilsiz Pazar Günü' etkinliği düzenlendi

Ankara'da Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında 'Otomobilsiz Pazar Günü' etkinliği düzenlendi. Katılımcılara keyifli aktiviteler sunuldu.

Abone ol

Avrupa Hareketlilik Haftası çerçevesinde, Ankara'da 'Otomobilsiz Pazar Günü' etkinliği gerçekleştirildi. 16-22 Eylül tarihleri arasında dünya genelinde kutlanan bu haftanın etkinlikleri, Tunalı Hilmi Caddesi'nde yapıldı.

PAYLAŞIMLI KAMUSAL ALAN

Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen ve Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliğin teması "Paylaşımlı Kamusal Alanlarda Şehri Birlikte Yaşayalım" oldu. Katılımcılar, etkinlikte yer alan platformda antrenör eşliğinde zumba yapma fırsatı buldu.

Etkinlikte çocuklar için geleneksel Karagöz ve Hacivat gösterisi sunuldu. Ayrıca, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından katılımcılara ücretsiz saksıda çiçek dağıtımı yapıldı.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

AB Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler, Basın ve Enformasyon Bölüm Başkanı Stefano Fantaroni, etkinlik kapsamında yaptığı konuşmada, şehirlerde daha uyumlu yaşamak için birlikte çalışmaların önemine dikkat çekti. Bu tür projelerin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

EGO Ulaşım Teknolojileri Dairesi Başkanı Murat Alican Ersever de etkinliğin sürdürülebilir hareketlilik ve yaşanabilir şehirler yaratma hedefine katkı sağladığını ifade ederek, yaya ve bisiklet hareketliliğinin artırılması gerektiğini belirtti. Ersever, kamusal alanların herkesin kullanımında olduğunu ve bu tür güzel ortamların sağlanması için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında, Ankara'da "Otomobilsiz Pazar Günü" etkinliği düzenlendi. Tüm dünyada 16-22 Eylül'de kutlanan "Avrupa Hareketlilik Haftası", Tunalı Hilmi Caddesi'nde Avrupa Birliğince (AB) finanse edilen, Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğünce hazırlanan etkinliklerle kutlandı. Etkinliğe katılanlar, antrenör eşliğinde zumba yaptı.

Ankara'ya renk veren performans Gündem Çam Dağı’nda sonbaharın güzellikleri Gündem Isparta'da dev patlıcan keşfi Gündem Mahmut Arıkan'dan Gazze açıklaması Gündem