Ankara 1. bölge, 2. bölge, 3. bölge neresi, hangi ilçeler?

Ankara seçim bölgeleri merak ediliyor. Tüm yurtta 14 Mayıs Pazar günü yapılacak seçim ile Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimi için oy kullanılacak. Ankara, yapılacak bu seçimde üç bölgeye ayrılıyor. Ve 1. bölge, 2. bölge, 3. bölgelerinden toplam 36 milletvekili seçimi yapılacak. Peki, Ankara 1. bölge, 2. bölge, 3. bölge neresi? Bu bölgelerde hangi ilçeler yer alıyor?

Abone ol

Seçime az bir zaman kala Ankara seçim bölgeleri araştırılıyor. 14 Mayıs seçiminde Ankara, üç bölgeye ayrılmış durumda. Bu bölgelerde yer alan ilçelerde verilen oylar ile Ankara'dan 36 milletvekili çıkacak. 36 ve yukarı milletvekili sayısı olan iller, üç seçim bölgesine ayrılıyor. Peki, Ankara seçim bölgeleri neresi? Ankara 1. bölge, 2. bölge, 3. bölge ilçeleri hangileri?

ANKARA SEÇİM BÖLGELERİ VE İLÇELER

ANKARA 1. BÖLGE

BALA
ÇANKAYA
ELMADAĞ
EVREN
GÖLBAŞI
HAYMANA
MAMAK
POLATLI
ŞEREFLİKOÇHİSAR

ANKARA 2. BÖLGE

AKYURT
ALTINDAĞ
ÇAMLIDERE
ÇUBUK
GÜDÜL
KAHRAMANKAZAN
KALECİK
KEÇİÖREN
KIZILCAHAMAM
PURSAKLAR

ANKARA 3. BÖLGE

AYAŞ
BEYPAZARI
ETİMESGUT
NALLIHAN
SİNCAN
YENİMAHALLE

Son dakika! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sarı torbaları paylaştı: KALDI 83 TERÖRİST Gündem Son rakamlar memur sevindirdi Gündem Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da SEÇİM 2023 RTÜK seçim yasaklarını hatırlattı: En ağır yaptırımlar uygulanacak! SEÇİM 2023