Ankara Filistin Dayanışma Platformu'ndan Eygi Soruşturmasına Müdahillik Talebi

Ankara Filistin Dayanışma Platformu, Ayşenur Ezgi Eygi'nin öldürülmesi soruşturmasında müdahillik talebinde bulundu.

Abone ol

Ankara Filistin Dayanışma Platformu, Ayşenur Ezgi Eygi'nin Batı Şeria'da katıldığı barışçıl bir gösteride, İsrail ordusunun açtığı ateş sonucunda hayatını kaybetmesinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma ile ilgili olarak müdahillik talebinde bulundu.

Basın Açıklaması ve Protesto

Platform üyeleri, müdahillik dilekçelerini sunmalarının ardından Ankara Adliyesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi ve İsrail'e karşı protesto gösterisinde bulundu.

Hukukçu Kadınlar Derneği Başkanı'nın Açıklamaları

Hukukçu Kadınlar Derneği (HUKAD) Genel Başkanı Figen Şaştım, burada yaptığı konuşmada, İsrail güçlerinin Filistin topraklarında soykırım uyguladığını ve 40 binden fazla masum sivili katlettiğini vurguladı. Şaştım, "Zulüm, işgalci İsrail devletinin kurulmasından beridir Filistin topraklarında sürmektedir. Bu barbar millete karşı tüm İslam ülkelerini ve kardeşlerimizi birlikte ses vermeye davet ediyorum," dedi.

Mustafa Eminoğlu'nun Uyarıları

Kudüs Bilinci Derneği Başkanı Mustafa Eminoğlu, Eygi'nin ölümüne neden olan kişinin İsrail yönetimi tarafından gizlenmesinin olası olduğunu ifade ederek, "İsrail, göstermelik yargılamalarla dünya kamuoyuna demokrasi gösterisi yapabilmektedir. Mevcut yasalar Türk vatandaşlarına karşı işlenen suçlarda yeterli koruma sunmaktan uzak," şeklinde konuştu. Eminoğlu, Türk Ceza Kanunu'nda gerekli değişikliklerin acil olarak yapılması gerektiğini vurguladı.

Eminoğlu, "Tüm çağrılara rağmen Türkiye-İsrail çifte vatandaşlarına ilişkin hukuki bir adım atılmadı. Soykırım ve insanlığa karşı suçlarla ilgili herhangi bir soruşturma başlatılmaması vicdanlarımızı derinden yaralamaktadır," dedi. Eminoğlu, Eygi'nin öldürülmesine dair soruşturmanın takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu, Ayşenur Ezgi Eygi'nin Batı Şeria'da katıldığı barışçıl gösteride İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu öldürülmesi üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmaya müdahillik talebinde bulundu. Platform üyeleri, müdahillik dilekçelerini vermelerinin ardından Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı, İsrail'i protesto eden sloganlar attı.

Osmaniye'de otomobil kazası Gündem Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Kayseri'de konuştu Siyaset Yalçın'dan Türkiye Yüzyılı vurgusu Gündem Anadolu Ajansı'ndan başarı Gündem