Akşener'in çağrısının ardından Mansur Yavaş ve İmamoğlu'ndan ilk açıklama

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in çağrısının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan açıklama geldi. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iradesi dışında hareket etmeyeceklerini bildirdiler.

Abone ol

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6'lı masadan ayrıldığını açıklamış ve Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'na, "Tüm engellemelere rağmen çok çalıştınız. Görevinizi en iyi şekilde yaptınız. Milletimizi enkaz altında bile yalnız bırakmadınız. Çok kritik bir kırılmanın eşiğinde milletimiz sizi göreve çağırıyor. Bu vazife dayatmayı değil, dayatmacılığı yıkma vazifesidir. Hiç şüphemiz yok ki bu vazife reddedilmez bir vazifedir. Bu çağrının sahibi millettir. Bu saatten sonra bizlere düşen seçim yapmaktır." bu sözlerle çağrıda bulunmuştu.

KILIÇDAROĞLU'NUN İRADESİ DIŞINDA HAREKET ETMEYECEKLERİNİ AÇIKLADILAR
Akşener'in çağrısının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan ilk açıklama geldi.

Yavaş ve İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun iradesi dışında hareket etmeyeceklerini bildirdi.

Yavaş açıklamasında "Bugüne kadar yaptığımız açıklamalarda Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun iradesi dışında hareket etmeyeceğimizi belirtmiştik. Aynı çizgideyiz. Temennimiz, Millet İttifakı’nın tüm paydaşlarıyla yoluna devam etmesidir." ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu ise "İttifak masasında irademizi temsil eden Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve Millet İttifakı’nın, eksilmeden çoğalarak büyüyeceğinden şüphem yoktur." dedi.

Davutoğlu'dan 6'lı masadan ayrılan Akşener'e yanıt Gündem Haberet Özel: İYİ Parti 5 yıl daha AK Parti'yi kabul etti SEÇİM 2023 Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu toplantı yapıyor Gündem LeMan'dan 'Testere Meral' kapağı Gündem