AK Parti'nin İBB adayı Murat Kurum'dan ilk mesaj: Şimdi sadece İstanbul

Son dakika! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayının Murat Kurum olduğunu duyurdu. Adaylığı açıklanan Murat Kurum'dan ilk mesaj geldi. Kurum, X platformundan yaptığı paylaşımda "Yeniden, şimdi, sadece İSTANBUL" dedi. İşte ayrıntılar...

Abone ol

Son dakika! AK Parti'nin İBB Başkanı adayı Murat Kurum oldu.

Adaylığı açıklanan Kurum'ndan ilk mesaj geldi.

Murat Kurum'ın X platformundan yaptığı videolu paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

Değerli İstanbullu kardeşim, hayaller bilirim, Fatih'in uykularını kaçıran, aminler bilirim, Eyüp Sultan'ı ağlatan, fetihler bilirim.

Yavuz gücüyle kıtaları aşan, hedefler bilirim, yıldırım hızıyla ilerleyen.

Fermanlar bilirim, kalplere, Süleyman merhametiyle dolu. Eserler bilirim, Sinan Görkem'iyle kucaklanan, alınlar bilirim, Abdülhamit Han aşkıyla secdeye uzanan Ve zafer üstüne zaferler bilirim.

Mustafa Kemal Atatürk cesaretiyle kuşana. Hasretler bilirim, nazımı, memleketinden koparan, sevdalar bilirim. Turgut Uyar'ın kalbini kıran, tepeler bilirim.

Yahya Kemal'in ruhunu sızlatan Erguvanlar bilirim, İbrahim Çallı'nın renklerini heyecanlandıran ve şiirler bilirim Necip Fazıl'ı karanlıktan aydınlığa çıkaran.

Sevgili İstanbullu kardeşim, en çok da seni bilirim. Emeğin değerli, ekmeğin Bereketli. Evin huzurlu, geleceğin umutludur.

Medeniyetin beşiği, tarihin emaneti. Dünyanın kalbi ve memleketin göz bebeği İstanbul'un tek sahibi olmana rağmen yaşadığın zorlukları, çektiğin çileleri ve duyduğun Kaygıları da biliriz.

Yüz binlerce konutun dönüşümünü sağlamış, yüzlerce çevreci projeyle şehrin nefesine nefes katmış, onlarca millet bahçesi kazandırmış, depremde, selde, yangında, afette, milletimizin zor gününde, her anında Hep yanında olmuş bir kardeşiniz olarak söz veriyoruz.

Türkiye yüzyılında Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde İstanbul'da tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar durmayacağım. Yollarında, caddelerinde, ulaşım çilesi bitene kadar Sokakları huzur ve güvenle dolana kadar durmayacağım. Ve sadece İstanbul için çalışacağım.

Kıymetli İstanbullu kardeşim, güneşli bir nisan sabahında Beylerbeyi'nden doğan rüzgar, Cihangir'de eşliğinde Bostancı'dan kalkan bir vak Karaköy'e yanaştığında Çengelköy'de açan bir çiçek Süleymaniye'de koptuğunda Kuzguncuk'taki bir çocuğun kahkahası İstinye'den duyulduğunda Eminönü'nden kanat çırpan bir kuş emir yana konduğunda Kasımpaşa'da Başlayan sevinç.

Saraçhane'ye ulaştığında tüm halkımızla birlikte şimdi İstanbul diyeceğiz. Sadece İstanbul diyeceğiz. Yeniden İstanbul diyeceğiz.

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Başkanı adayı Murat Kurum oldu Gündem 'İstanbul muradına kavuşacak' Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e: Özgür Efendi'yi özgürleştireceğiz Siyaset Son dakika! AK Parti'nin Ordu Büyükşehir Belediyesi başkanı adayı Hilmi Güler oldu Gündem