AK Partili Muhammet Kaynar'ın açıklamaları gündemde: İmamoğlu'nun Beşiktaş'taki park alanını sattığı tespit edildi

İBB Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar'ın, İmamoğlu yönetiminin Beşiktaş'taki 5.738 metrekarelik bir park alanını 176 milyon 500 bin liraya sattığını ve İBB sistemine kayıtlı bin 258 adet aracın nerede kullanıldığının tespit edilemediğini açıkladığı videolar yeniden gündem oldu.

Abone ol

İBB AK Parti Meclis Üyesi ve Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar'ın İmamoğlu yönetimi ile ilgili açıklamaları yeniden gündeme geldi.

Kaynar, videolarda İBB'nin bin 258 aracının kimlere tahsis edildiğinin bilinmediğini ve Beşiktaş'taki 5738 metrekarelik bir park alanının da 176 milyon 500 bin liraya satıldığını aktardı.

Kaynar'ın açıklamaları şöyle:

"Sayıştay, İBB'nin araç listelerini istemiş gelen araç listelerine bakıldığında bin 258 araçlık fark olduğu tespit edilmiştir.

Sayıştay raporunda şu cümleler geçmektedir; 'Belediye bünyesinde bulunan araçların sayısı tam olarak tespit edilmemektedir. Yukarıda yer alan açıklamalar neticesinde araç yönetiminde kayıtlı ancak müdürlük listelerinde yer almayan araçların belediye akaryakıt istasyonlarında yakıt alma riskinin bulunduğu belediye bünyesinde kaç adet aracın bulunduğunun bilinmemesi bu sebeple ihtiyaç fazlası araç temin edilme riskinin bulunduğu listedeki uyumsuzluğa sebep olan araçların kamu hizmetinde olup olmadığının tespit edilemediğinden kontrol zafiyeti oluşturacağı durumun ise muhtelif risklere neden olabileceği düşünülmektedir.'

"PARK ALANI SATILDI"

Beşiktaş Dikilitaş Mahallesi'nde yoğun kent yapılaşması ihtiyacı olan yeşil alan gereksiniminin sağlanması parsel içinde mevcut ağaçların bulunması nedeniyle söz konusu 77 parselin imar planındaki ticaret alanı fonksiyonu iptal edilerek park alanı olarak düzenlenmesi şeklinde niteliği Meclis tarafından değiştirilen taşınmaz 176 milyon 500 bin TL'ye satılmıştır. Ne diyor Sayıştay 'park alanını satmış' diyor."

Murat Kurum duyurdu: Adı Necmettin Erbakan olacak Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kandil mesajı Gündem Bakan Tunç'tan danıştay kararı yorumu Gündem TÜRK-İŞ'in acı günü Gündem