AK Partili Hamza Dağ’dan Merdan Yanardağ'ı savunan Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki: Öcalan’ı öven bir şüphelidir

TELE 1 kanalında bebek katili ve terörist başı Abdullah Öcalan için güzellemelerde bulunan TELE 1 Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ skandal sözleri sonrası bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Yanardağ'ın tutuklanmasını eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan sert tepki geldi.

Abone ol

CHP'li gazeteci Tele 1'in Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ canlı yayında bebek katili Öcalan'ın serbest bırakılması için çağrıda bulunarak övgüler dizmişti. "Suçu ve Suçluyu Övme" ve "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" suçlarından hakkında soruşturma başlatılan Yanardağ, bugün tutuklanarak cezaevine gönderildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Öcalan'a övgüler dizen Yanardağ'a destek vererek "Bu yanlıştan derhal dönülmeli, Merdan Yanardağ serbest bırakılmalıdır" açıklaması yaptı.

Bebek katili Öcalan'ın serbest kalması gerektiğini belirten açıklamalarda bulunan Yanardağ'ı savunan Kılıçdaroğlu'na AK Parti'den sert tepki geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Bebek katili PKK elebaşı Abdullah Öcalan terör suçlusudur, binlerce şehidimizin kanı elinde olan bir katildir, teröristtir. Merdan Yanardağ da terör örgütü elebaşını öven bir şüphelidir. Yanardağ'ın yaptığı ne basın ne de ifade özgürlüğüdür.  Başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, Yanardağ'ı savunmak için "Terör örgütü liderini övmeyi ifade özgürlüğü kisvesinde normalleştirme" yarışına giren siyasetçiler, milletimizin hassasiyetlerini görmezden gelen saygısızca bir ahval içindedir. "Seçim kazanamama gerekçesi" arayanlar, sadece bu olaydaki tutumlarının bile toplum nezdindeki karşılığını görseler, arayışlarına devam etmelerine gerek kalmazdı." ifadelerini kullandı.

Ex'ten next olur mu? Gündem Bakan Fidan, BM Genel Sekreteri ile görüştü Gündem Kılıçdaroğlu'ndan PKK'nın kurucusu Öcalan'ı öven Merdan Yanardağ'a destek Gündem Gazeteci Fuat Kozluklu'dan Fatih Portakal hakkında flaş sözler! Gündem