AK Parti'den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Sinan Oğan hakkında açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'ta gerçekleşen seçimlerde ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olan Sinan Oğan'ı kabul etti. Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde yapılan görüşme yaklaşık bir saat sürerken, AK Parti'den peş peşe Oğan açıklaması geldi.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2. tura kalırken, bugün İstanbul'da sürpriz bir görüşme gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, programında yer almayan bir görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olan Sinan Oğan'ı Dolmabahçe Sarayı'nda kabul etti.

Siyaset gündemine bomba gibi düşen kabulde ikili yaklaşık bir saat görüşme gerçekleştirirken, AK Parti'den peş peşe Oğan açıklamaları geldi. 

SİYASET MÜZAKERE İŞİ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, katıldığı bir televizyon programında kritik görüşmeyi değerlendirdi.

Dağ açıklamasında, ''Sayın Oğan'ın Dolmabahçe'de görüşmesini kıymetli buluyorum. Devlet adabı noktasında önemli olduğunu düşünüyorum. Yüzde 5'lik bir oy. Bunun birçok sebepleri var. Bunları da hepimiz tahmin ediyoruz. Özellikle Muharrem Bey'in yaşamış olduğu süreçte tepkisel durumdan da kaynaklanmış olabileceğini tahmin ediyorum. Bu görüşmenin önemi var, çünkü siyaset müzakere işi. Ülkemizin tamamının mutlu olacağı bir netice olacağını düşünüyor ve biliyorum.'' ifadelerini kullandı.

'SİNAN OĞAN'A OY VEREN KİTLENİN ÇOK İYİ DEĞERLENDİRECEĞİNİ BİLİYORUM'
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sinan Oğan'ın görüşmesiyle ilgili konuştu.

Kurtulmuş açıklamasında, ''Görüşmenin içeriğini bilmiyorum ama şunu söyleyebilirim. Sinan Oğan'ın aldığı oy oranı gerçekten bir başarıdır. Oy veren seçmenleri analiz ettiğiniz zaman temel önceliklerinin Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü olduğunu terör örgütleriyle mücadeleyi son derece ciddiye alan bir seçmen kitlesi olduğunu biliyoruz. Zaten Millet İttifakı'na da vermemiş. Orada gördüğü hem PKK hem de FETÖ ile teması açık sözlerine yansıyan hususlar. Oradaki kitlenin ikinci turda iki seçeneği kaldı. Bir tarafta terörle etkin bir şekilde mücadele eden Tayyip Erdoğan, diğer tarafta 'PYD mi bize düşmanlık edecek' diyebilecek kadar aymazlık içerisinde olan Kılıçdaroğlu. Bunu Sinan Oğan'a oy veren kitlenin çok iyi değerlendireceğini biliyorum.'' dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZIN NET TABANINA ÇOK DAHA YAKINDIR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da katıldığı bir programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Oktay, Erdoğan ile Oğan görüşmesi hakkında da konuştu. İşte Oktay'ın açıklamalarından derlenenler: 

Cumhurbaşkanımız bunu defalarca ilan etti, Cumhur İttifakı'nın kendi içerisinde hiçbir zaman farklı pazarlıklar boyutunda bir görüşmesi olmamıştır. Her zaman ilkeler bazında bir görüşmesi oldu. Sayın Oğan'la da aynı çerçevede gerçekleşti, bununla ilgili gerekli açıklamalar da yapılır. İki adaylı bir tura girdik. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu, Birinci turda yapılan tüm çalışmalarda millet, her iki adayı inceledi, karşılaştırdı. Erdoğan, bulunduğu yerde sevilsin sevilmesin güven veren bir lider. Kendi siyasi partisini bile gerçeklikten koparan bir lideri gördü. Dört liderle başlayıp ne yazık ki İnce'nin maruz kaldığı FETÖ operasyonuyla, terör örgütleriyle kucak kucağa olan bir ittifak ve Kılıçdaroğlu ve buna karşılık ölümüne terörle mücadele eden son derece kırmızı bir çizgiyle devam eden bir ittifak arasında ayrımı yapmıştır seçmen. Sinan Bey'in yüzde 5'lik bir kitlesi var. Biz 86 milyona hitap edeceğiz, herkese ulaşmaya çalışacağız. Bizim bu kitleye baktığımızda tabanlarımızla bir örtüşme olduğunu görürsünüz. Türkiye'nin bağımsızlığıyla ilgili dış politika ve net duruşu ve 360 derece bir dış politika ile herkesle görüşüyor olabilir. Bir yanda özgüveni olan bir Cumhurbaşkanı, diğer tarafta da Batı ne derse biz size amadeyiz diyen bir muhalefetin yarıştığı bir seçimde sonuç belli aslında. Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanımızın net tabanına çok daha yakındır.

Sinan Oğan ile Ümit Özdağ fikir ayrılığı mı yaşıyor? Gündem Kütahya'da ikinci tur gerginliği SEÇİM 2023 Hatay'da 65 bin 255 depremzede konteynerlere yerleştirildi Gündem 'Çınar yaprağı'nda bir ayrılık daha! Gündem