AK Parti'den Ankara ve İstanbul için yeni formül! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a raporlanacak

AK Parti 31 Mart 2024'teki Yerel Seçimler için tam kadro hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla teşkilatlar vatandaşın dertlerini dinleyecek, taleplerini listeleyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderilen 2oy kaybının nedenleri' raporu doğrultusunda çalışmalara hız verildi. A Haber muhabiri Rüya Akkuş, Ankara ve İstanbul için de masada ayrı bir formülün olduğunu söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçiminden zaferle çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2024'teki Yerel Seçim için çalışmalara başladı. AK Parti teşkilatlarına talimatları veren Erdoğan, vatandaşın dert ve taleplerini ekiplerinden dinleyecek.

A Haber muhabiri Rüya Akkuş, AK Parti'deki Yerel Seçim hazırlıklarını aktardı.

TALİMAT VERİLDİ TAM KADRO SAHAYA İNİLDİ

Canlı yayında önemli açıklamalarda bulunan Rüya Akkuş, "Özellikle ağustos ayının sonuna kadar çok kapsamlı ve hatta yoğun bir program AK Parti'yi bekliyor olacak. Ağustos ayının başı itibariyle bütün MYK, MKYK üyeleri, teşkilatın tamamı milletvekilleri sahada olacak diye" konuştu.

VATANDAŞIN DERDİ TALEBİ BAŞKAN ERDOĞAN'A İLETİLECEK

Akkuş, teşkilatlar tarafından vatandaşın taleplerinin dinleneceğini belirtti.

32 bin 119 mahallenin ziyaret edileceğini belirten Akkuş, "Şöyle bir planlama da yapıldı halihazırda 268 milletvekilinin tamamı 28 bin 210 köye gidecek ağustos ayı sonuna kadar. 32 bin 119 mahalleyi de ziyaret edecek. Vatandaşlarla yüz yüze görüşecek. Onların dertlerini ve taleplerini alacak. Aldığı tüm bu talepleri de AK Parti Genel Merkezi'ne dolayısıyla Başkan Erdoğan'a iletecek." dedi.

RAPOR BAŞKAN ERDOĞAN'A SUNULDU

Rüya Akkuş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Bu kapsamda bu konuda bilgilendirildi MYK üyeleri. Seçimlerden sonra bir rapor gönderilmişti. Bölgenizde ilinizdeki talepler neler genel seçim sonuçlarını nasıl değerlendiriyorsunuz diye sunulmuştu. Onlardan alınan yanıtlar ise bir şablon haline gelmiş bu şablon teşkilat başkanlığı tarafından bir rapora dönüştürülmüştü. O rapor da Başkan Erdoğan'a sunuldu.

Özellikle oy kaybının yaşandığı yerlerde ekonomik sıkıntıların daha ağır olduğu görüldü. Buna yönelik olarak da nasıl bir tedbir geliştirileceğini AK Parti yönetimi kendi içerisinde karar vermiş olacak.

ANKARA VE İSTANBUL İÇİN NASIL BİR FORMÜL VAR?

Herkes şunu merak ediyor. Ankara ve İstanbul için nasıl bir formül masada? Bunun için ayrı bir çalışma yürütülüyor. Kritik bir önem taşıyorlar. Ülkenin genelini etkileyebilecek bir oy potansiyeline sahipler.

Bu yüzden de yerel yönetimler başkanlığında bir mutfak çalışması başlatıldı. Bir strateji ekibi oluşturuldu. O ekipse söz konusu büyük iller için özellikle muhalefetin elindeki büyük iller için ayrı bir çalışma yürütüyor. Dengeler yakından takip ediliyor.

TAKVİM OLUŞTURULDU

Gün gün paylaşmıyor olsalar da taslak bir takvim ellerinde mevcut. Buna göre kasım ayı başına kadar belediye adaylıkları için müracaatlar alınabilecek. Kasım ayının ortasında ise bir temayül yoklaması gerçekleştirilecek. İlinizden ilçenizden kimi aday görmek istersiniz diye sorulacak. Zaman zaman bazı bölgeler için saha spesifik soruların sorulması da mümkün olacak.

Sonrasında yoklamadan çıkan sonuçlar doğrudan Başkan Erdoğan'ın önüne gidecek yani üst komisyona. Üst komisyon nihai kararı verecek.

Bazı iller için belki ocak ayına kadar beklenecek ama kritik iller için kimi aday göstereceği AK Parti tarafından çok daha önce paylaşılacak. Şubat ayına gelindiğinde ise listeler YSK'ya teslim edilecek. Hemen arkasından bir aday tanıtım toplantısı düzenlenmiş olacak.

Cevdet Yılmaz Finans Temsilcileriyle buluştu Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan Eren Bülbül'ü andı Gündem İyi ki varsın Eren Bülbül Gündem Bahçeli'nin ittifak çağrısına İYİ Parti'den yanıt Gündem