AK Parti'de adaylar ne zaman açıklanacak? Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklamalar

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yerel seçimlere ilişkin açıklamasında, 15 ilde istişarelerin tamamlandığını ifade etti. CHP lideri Özel'in Milli Savunma Bakanı Güler'e yönelik ifadelerine de cevap veren AK Partisi Sözcüsü Çelik "Kınanacak ifadeler. 'Aklınızı başınıza alın' gibi üslup yakışıksızdır" dedi. CHP ile İYİ Parti arasındaki tartışmanın da 'ibretlik' olduğunu vurgulayan Çelik "İBB Başkanı İstanbul'a hizmet dışı her şeyle anılıyor" dedi.

Abone ol

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik, Cumhur İttifakı'nda seçim için müzakerelerin sürdüğünü vurgulayarak, "Şu ana kadar 15 ilde istişareler tamamlandı. Takvimde bir esneme olabilir, acelemiz yok" dedi.

Çelik'in açıklamaları şöyle:

"Aday belirleme süreci devam ediyor. Şu ana kadar 10 ilde çalışmalar tamamlandı Ankara, Adana, İzmir, İstanbul, Balıkesir, Samsun, Bursa, Sakarya, Gaziantep, Malatya ve Trabzon görüşmeleri yapıldı. Diğer illerle de bu çalışmalar devam edecek. Buraya davet ediliyorlar ve istişare gerçekleşiyor. Teşkilatlarımız güçlü bir şekilde seçimlere hazırlanıyor. Cumhur İttifakının birlik ve beraberliğini koruyacak şekilde temaslar sürüyor. Takvimde bir esneme olabilir. Açıklama ile ilgili bir revizyon yapabiliriz. AK Parti ile MHP arasında çözülmeyecek sorun yoktur. Cumhur İttifakı'nın diğer bileşenleri ile de Cumhurbaşkanımız görüştü. Bu görüşmeleri de genel merkezimiz değerlendiriyor. Bizim açımızdan bu alanda bir sorun yok. Bizim açımızdan gayet verimli olarak devam ediyor.

GAZZE DİPLOMASİSİ

Cumhurbaşkanımızın Gazze ile ilgili temasları sürüyor. Şimdiye kadar Cumhurbaşkanımızın aldığı inisiyatif çerçevesinde görüştüğü liderlerle istişaresi devam edecek. Bu insanlık dışı durum sona erdikten sonra iki devletli çözüme giden yolun açılması olacak.

ÖZGÜR ÖZEL'İN SÖZLERİNİ KINIYORUZ

Sayın Özel'in sözlerini kınıyoruz. Milli Savunma Bakanımıza yönelik sözleri yakışıksız. Sokak ağzı denilen bir üslup. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Atatürk'e saygı esastır. İstenmeyen bir durumda bir teğmenin müdahale etmesi söz konusu olamaz. TSK bir bütün. Emir komuta zinciri şeklinde devam eder, bunun dışında hiçbir oluşuma müsaade edilmez. Eğer elinizde bir bilgi varsa bunu bakanımızla paylaşırsınız. Bunu yapmayıp kullanılan bu üslup sadece sahibinin alnına yazılır. Savunma Bakanımız, çekirdekten yetişmiş, görevini başarı ile icra eden bir bakanımızdır. CHP Genel Başkanının anlamadığı konular konusunda konuşmaması gerekir. Onlar önce parti içindeki konularını halletsinler.

İYİ PARTİ İLE CHP ARASINDAKİ TARTIŞMA

İYİ Parti ile CHP arasındaki tartışma ibretlik bir tartışma. Birkaç ay önce Türkiye'yi yönetmeye talip oluyorlardı. Masanın ne kadar işlevsiz olduğu ortaya çıktı. İstanbul Belediye Başkanı İstanbul'a hizmet dışında her şeyle anılıyor. Böyle bir politikasızlık kendilerini bağlar. 5 ay önce topluca poz veriyordunuz, şimdi ağır ifadelerle süreç ilerletiliyor. Siyaset milletin desteği ile millet için yapılır. Gibi yaparak ortaya çıkacak siyasi tablo işte bu siyasi tablodur. Kendi partileri içinde tartışmaları toplayamayan bir duruma gelinmiştir."

Bakan Fidan'dan NATO ve AB çıkışı Gündem 506 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi Gündem 'Erdoğan liderliğinin sadakasını verse herkese yeter' Gündem İYİ Parti'de 4 ilçe başkanı görevden alındı Gündem