AK Parti'de aday belirleme süreci hakkında bomba kulis: Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 büyükşehir için yeni bir yol izleyecek

AK Parti'de aday belirleme süreci bu hafta itibariyle hız kazandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 15 aralıktan sonra açıklayacağını söylediği adaylar arasında 3 büyükşehrin adayını teşkilat üyelerine danışacağı öğrenildi. 

Abone ol
  • AK Parti MKYK toplantısı başladı. MKYK toplantısının gündemini öncelikli olarak 31 Mart 2024'te düzenlenecek mahalli idareler seçimleriyle ilgili hazırlıklar oluşturuyor.
  • Belediye başkan adaylarını belirlemek için dün ilk toplantısını gerçekleştiren Aday Tespit Komisyonu'nun çalışmaların konuşulacağı toplantı öncesi yeni bir kulise ulaşıldı.

MKYK'NIN ARDINDAN BAŞKA BİR TOPLANTIYA GEÇECEK

  • Geçtiğimiz gün 15 Aralık sonrası adayların kesinleşeceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MKYK'nın ardından geçeceği başka bir toplantıda bu adaylar arasında 3 büyükşehir için teşkilat üyelerinin fikrini alacağı öğrenildi.

"KİMİ ADAY GÖRMEK İSTİYORSUNUZ?"

  • Edinilen bilgiye göre Erdoğan bu toplantıda Ankara, İzmir ve Adana’dan gelen teşkilat üyelerine kimi aday olarak görmek istediklerini soracak.

CEVAPLAR KAPALI ZARFLA İLETİLECEK

  • Cevapların kapalı zarfla alınması beklenirken aday belirleme sürecinde böyle bir yöntemin ilk kez uygulandığı belirtiliyor.
  • AK Parti’de olmayan şehirlere yönelik temayül yoklaması ilerleyen günlerde de sürecek.
CHP'nin adayları bu hafta belli oluyor Gündem AK Parti MKYK toplandı Gündem YOİKK toplandı Gündem Bahçeli'den kınama! Türk sporu birkaç provokatöre teslim olmamalı Gündem