AK Parti Sözcüsü Çelik, parti genel merkezinde konuştu. Çelik: "Hem Harbiyeliler hem de İmam Hatipliler bu milletin değeridir."

AK Parti Sözcüsü Çelik, parti genel merkezinde açıklamalarda bulundu. Çelik, Özel'in Harbiye-İmam Hatip açıklamalarına cevap olarak, "Hem Harbiyeliler hem de İmam Hatipliler bu milletin değeridir." dedi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde açıklamalarda bulundu. Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"HARBİYE DE İMAM HATİPLER DE BU MİLLETİN DEĞERİDİR"

"Özel'in Harbiye-İmam Hatip karşılaştırması temelsizdir. Bu milletin çocuklarına haksızlıktır. Hem Harbiyeliler hem de İmam Hatipliler bu milletin değeridir. Bütün bu kurumların yüksek standartta eğitim vermesi, disiplinlerin gözetilmesi her zaman son derece kıymetli olacaktır. Bu çerçevede bakıldığında tüm kurumların hassasiyetinin net şekilde gözetilmesini isteriz.

"BU KONUDA SİYASİ GÖRÜŞ BELİRTMEK OLDUKÇA YANLIŞTIR"

Milletimizin acısı olarak toprağa verdiğimiz Narin kızımızı hala hatırlıyoruz. Bugün de bir heyet genel başkan yardımcısı arkadaşlarımız Narin'in mezarını ziyaret edip, taziyelerini bir kez daha ifade edecekler. Sayın Cumhurbaşkanımız, sürecin takipçisi olacağını ve bu kişilerin hukuk düzeyinde en yüksek cezaları alacağını belirtti. Bugün de bu hassasiyet çerçevesinde milletimizle bu taziyeleri paylaşmak üzere Narin evladımızın mezarını ziyaret edecekler. Bu konularda siyasi görüş belirtmek son derece yanlıştır. Topyekün belli bir camiayı suçlamak fevkalade yanlış bir durumdur. Maalesef acıyı paylaşmak yerine hükümetimize, partimize laflar söyleyenler de söz konusu. Özellikle de PKK terör örgütünü destekleyen, Diyarbakır ailelerinin yanına bir kez gitmemiş olanların burada Narin'e sahip çıkarmış gibi bir tabloda görüntü vermeleri iki yüzlülükten başka bir şey değildir. Narin hepimizin kızı olmuştur, Narin hepimizin yüreği olmuştur.

"KENDİ VİCDANSIZLIKLARIYLA BAŞ BAŞA BIRAKIYORUZ"

Bu sene küresel siyasetin en önemli konusu Gazze olmaya devam ediyor. İnsanlığın gözü önünde bu katliam gerçekleşiyor. Bizim Gazze ile tarihi ve vicdani bağlarımız var. Gazze konusunun yeni nesillerin hafızasında yer alması için çalışma yapılması önemlidir. MEB de Çanakkale'den Gazze'ye konulu ders için girişimde bulundu. Bu da vicdani bağın, ortak değerlerin ifade erilmesi açısından kıymetli. Nedense bu konuyu da CHP sözcüsü bakanımızı hedef alarak tarihi çarpıtmak ve laik eğitim anlayışına karşı tutum olarak değerlendirdi. Talihsiz ve vicdansız bir değerlendirme. Bu siyasi değerlendirmeyi laiklik olarak sunmaları da laiklikten hiçbir şey anlamadıklarını göstermektedir. Vicdani meselelerin rejim meselesi olarak ele alınması kimseye fayda sağlamamıştır. Bu ders, gelecek nesillere vicdan hatırlatması ve dünyaya mesaj vermesi açısından kıymetlidir. CHP sözcülerini kendi vicdansızlığı ile baş başa bırakıyoruz.

"NETANYAHU HÜKÜMETİ KATİL ŞEBEKESİDİR"

Ayşenur kardeşimize rahmet diliyoruz. Filistin davasına gönül verenlere, küresel vicdanı ayakta tutanlara baş sağlığı diliyoruz. Aynı zamanda ABD vatandaşı Ayşenur. ABD'den yapılan açıklamalar da ibretliktir. Vicdan konusunda kaçamaklara başvuruyorlar. Netanyahu hükümeti katil şebekesidir. Ayşenur kardeşimizi öldürenlerin cezasını alacağından kuşkumuz yoktur. Meseleyi hafifletmek vicdan konusundaki büyük bir açığa işaret etmekte.

"SON DERECE SORUMSUZ BİR DEĞERLENDİRME"

Adada istikrarsızlığın ve çözümsüzlüğün nedeni Rum yönetimidir. Kıbrıs Türk'leri'nin varlığını görmezden gelen de onlardır. Biz, silah ambargosunun kaldırıldığını söylemiştik, bu ne hukuka ne barışa hizmet eder demiştik. Şimdi bu şekilde bir askeri anlaşmanın yapılması buradaki süreci daha da derinleştirecektir. Son derece sorumsuz bir değerlendirmedir. Türkiye ile olan ilişkiler için de son derece olumsuzdur. Akdeniz'de neler olduğunu görüyoruz. Kayıkçı teknesi giremeyecek kadar her taraf savaş gemisi dolmuş. Daha istikrarlı, daha sağlam adımlar atılması gerekirken hukuksuzluğu talep eden bir yaklaşım olmuştur. Sayın cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi Kıbrıs Türkü asla yalnız kalmayacaktır." cümlelerini söyledikten sonra konuşmasını bitirdi.

Sosyal medyada uygunsuz hareketler yapan polis açığa alındı Gündem Muğla'da 21 düzensiz göçmen yakalandı Gündem İstanbul Çatalca'da fabrika yangını Gündem Müge Anlı'nın programına jigolo şoku Gündem