AK Parti MKYK toplandı! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Netanyahu'ya sert sözler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplandı. Kritik zirve sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki gösterdi. Çelik konuşmasında, "Srebrenitsa benzeri bir soykırım yaşanmaktadır" ifadelerine yer verdi.

Abone ol

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başta olmak üzere diğer bakanlar da toplantıya katılmak için genel merkeze geldi.

ÖMER ÇELİK'TE ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

AK Parti Sözcüsü Çelik yaptığı açıklamada, "Srebrenitsa benzeri bir soykırım yaşanmaktadır." şeklinde konuştu.

İşte Çelik'in yaptığı açıklamalardan derlenenler;

Gazze'de gelinen noktada görülmüştür ki, Netanyahu'nun eylemleri savaş suçu ve soykırımı kapsamına giren yaklaşımdır. Gazze Şeridi'ni yoğun bombardıman altında tutuyorlar, Hamas'la mücadele ettiklerini söylerken kadınları, çocukları hedef alarak katliam siyasetini yürütüyorlar. Maalesef katledilen Gazzeli kardeşlerimizin sayısı 10 bine yükselmiştir. Böyle bir acıyı, trajediyi rakamlarla anmak zorunda kalmak ayrı bir acı fakat ortaya konulan katliamın boyutlarını göstermesi bakımından kaybettiğimiz 10 binin 7 bini sivil, çocuk ve kadınlardan oluştuğunu ifade etmek gerekir.

BM DEHŞET OLARAK NİTELENDİRİYOR

55 cami, 3 üniversite, 3 kilise yıkılmıştır. 220 okulu vurdu ve 40 bin konutu tamamen vurdu. Bunların hepsi savaş suçu niteliğindedir. Soykırımdır. BM, bütün bu olanları dehşet olarak nitelendiriliyor.

GAZZE'DE SREBRENİTSA BENZERİ SOYKIRIM

Gözümüz kulağımız Gazze'de. Hukuk ve insani açısından tüm yönleri ile konuyu değerlendirdik. Srebrenitsa'daki gibi soykırımla karşı karşıyayız. 32 gündür Gazze şeridini bombardıman altında tutuyorlar. Maalesef ölü sayısı 10 bine yükseldi. 4 bini çocuk 3 bini kadınlardan oluşuyor. Çocuk ve kadın olan 7 bin kişinin vahşi saldırılar karşısında dünya ayağa kalkmalıydı. Tüm bunlar savaş suçu niteliğinde gelişmelerdir. Bu soykırımdan başka bir şeyle ifade edilemez. BM bunları dehşet duygusu ile ifade ediyor. Tüm bunlara rağmen sürecin gidişatına müdahil değil. 

VAHŞETE DİNİ DUYGULARI ALET EDİYOR

Cumhurbaşkanımız uluslararası savaş suçu olarak görülmesi için girişimlerde bulunmaktadır.  Bütün uluslararası toplumu Cumhurbaşkanımızın bu girişimine destek vermeye davet ediyoruz. İnsan hakları ihlalleri karşısında suçluların gerekli cezayı alması için gerekli desteği vermelidir. Netanyahu Tevrat'tan alıntılar yaparak kendi vahşetine dini duyguları alet etmeye çalışıyor. Kim ki yaptıkları katliamları meşrulaştırmak için Tevrat ve İncil'den referans getiriyorsa Tevrat ve İncil'e inananlara saygısızlık yapıyor ve Tevrat ve İncil'i hedef alıyor demektir.

Detaylar gelecek...

Öğretmenler, sağlıkçılar, kamu çalışanları dikkat! SGK'dan erken emeklilik açıklaması Ekonomi Can Atalay hakkında mütalaa sunuldu Gündem İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoğun diplomasi trafiği Gündem MİT PKK'lı terörist Ayşe Arslan'ı Irak'ta öldürdü Gündem