AK Parti Hatay Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk'ten Buket Aydın'a açıklamalar

Buket Aydın'ın sorularını yanıtlayan AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, "Deprem büyük bir felaket, biz bu depremi unutmayacağız. Unutturmayacağız. Şehrimizi tüm renklerimizle bitireceğiz. Şehirlerine sahip çıksınlar. Nelerin altından kalkmış atalarımız, biz de kalkacağız." dedi.

Abone ol

Buket Aydın'ın Yüz Yüze Deprem Özel'de konuğu AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk oldu.

Buket Aydın'ın sorularını yanıtlayan Öntürk, deprem sonrası yaşanan dezenformasyon haberleri ile ilgili "Bunlar başka şehirde oturan klavyeyi eline alan arkadaşlar" dedi.

Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk'ün açıklamalarından satır başları:

"Burası bir açık müze aslında, zemin problemi var. Tarihe uygun bir proje çiziliyor. İnşallah, açık hava müzesi yapacağız. İnşallah, çevre illerde 40 bin konut teslim edeceğiz. Öyle titiz çalışıldı ki taşlar tek tek numaralandırılarak kenara çekildi. Aslına uygun bir şekilde yeniden inşa edilecek

Esnafımızla ilgili 6900'e kadar iş yeri teslim edildi. İnşallah, 1 Nisan itibariyle esnaflarımızın yerlerini biz başlatıp teslim edeceğiz. Şu an korkunç bir inşaat var, çok ciddi bir çalışma var. Deprem bölgelerinin tamamında ücretler arttı. Müteahhit firmalar eleman bulmakta ve fiyat yönünde anlaşmakta sıkıntı çekiyorlar.

Hatayımız'ı eskisinden daha dayanıklı bir şekilde tüm renklerimizle ayağa kaldırmaktır. Halinden otogarına kadar kadınlarımızın ve çocuklarımızın zaman geçireceği alanlar gibi çalışmalarımız var. Çevreye karşı hassasiyetin olmadığı büyük bir köy görünümünde ama tarihi çok güzel, rehabilite ederek şehri ayağa kaldıracağız.

Depremin ilk gününden beri Sayın Cumhurbaşkanımız, çok ciddi destekler yapılıyor. Samandağ'a AFAD üzerinden altyapı yaptık. Ben o zaman İl Başkanı'ydım. Devlet Su İşlerimiz ciddi yatırım yapıyor. Hatay kadim bir şehir, merkezi bütçeden yatırım artarak devam edecek. Hataylı, Hatay'ını çok sever. 

Zemin etüdü yapılıp temelini attığımız binanın teslimi 6-7 ay sürüyor. Temel atması kolay değil, elinizi nereye atsanız tarih çıkıyor. Bunlar zaman alıyor. Temeller şu an atıldı, 6-7 ay sonra binaların bittiğini göreceğiz. Biz de belediye olarak katkılarımızla şehrimizi çok daha güzel bir hale getireceğiz.

Kentsel dönüşümdeki mesele rezerv alanlarımızdaki gibi değil. Dışarıdan hiç kimseyi getirmiyoruz ve kabul etmiyoruz. Aynı vatandaşlarımıza teslim edilecek. Bunlar yapılmalıydı. Keşke yapılmış olsaydı. Bugün daha az kayıp olurdu. Hemşerilerimizin rızasını alarak yapacağız.

Bugün adayım, zaten biz halkımızla iç içeyiz. Problemlerinin tamamı ile uğraşıyoruz. Çabalıyoruz. Bugün sorunlarımız konutlarımız, hızla çözüp gidiyoruz. Böyle bir şehirde sorunlar biter mi? Bitmez. Elimizden geleni yapıyoruz. Vatandaşlarımızın arasında yürürken bir kez daha sorumluluğumu gördüm. Vatandaşlarımızla ayağa kaldıracağız.

Bizim CHP adayı ile ilgili yorum yapmamız doğru değil. Projelerimizi gerçekleştirişimizi vatandaşımız biliyor. Yuvasına kavuşmak istiyor. Onu bizde görüyor. Derdimiz milletimize hizmet etmek oldu. Hatay'ın seçimi normal bir seçim değil. Çok özel bir seçim, şehri ayağa kaldırmak için seçiliyoruz. Seçimi alma konusunda hiçbir tereddütüm yok. Milletimizi bir bütün olarak bir araya getirip şehri ayağa kaldıracağız. Hatay önemli bir ihracat merkezi, bunun marka değerini artırmamız lazım. Havucumuz, maydonozumuz, zeytinimiz var. Kooperatifleşmeyi destekliyoruz. Önem vereceğiz. 

Polonya'dan ve Bosna'dan gelenleri görmüştüm. Enkaz kaldırmaya gelmişlerdi. Allah razı olsun. Kardeşimin kayınbiraderinin oğlunu bacağını kırarak çıkarmak beni üzmüştü. Bir daha yaşanmasın. Allah yaşatmasın. Allah'ın izni ile mücadelemizi edeceğiz. Daha iyi olacak.

Deprem büyük bir felaket, biz bu depremi unutmayacağız. Unutturmayacağız. Şehrimizi tüm renklerimizle bitireceğiz. Şehirlerine sahip çıksınlar. Nelerin altından kalkmış atalarımız, biz de kalkacağız."

Saldırganların hedefi polisler miydi adliyeye girmek miydi? Gündem Afetzededen Özgür Özel'e tepki Gündem Bir taksi şoförü daha dehşeti yaşadı! Gündem Ablası da terörist çıktı Gündem