AK Parti'li Dağ'dan polise hakaret eden HDP'li isme tepki: Vekalet değil ihanet

'Onur ayı' adı altında yürüyüş yapmak isteyen LGBT destekçileri, gösteri yasağına aldanmadan İstanbul'da bir araya geldi. Güvenlik tedbirleri nedeniyle Taksim'e giremeyen göstericilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan sloganlar atmasının ardından 6 kişinin gözaltına alındı. HDP'li vekil Özgül Saki türk polisine "İşgalci kuvvetler" ifadeleri ile hakaret etti. Saki'nin bu sözlerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan tepki geldi.

Abone ol

LGBT savunucuları, sözde 'Onur ayı' adı altında gösteriş yapmaya kalkıştı.

İstanbul'daki gösteri ve yürüyüş yasağına rağmen bir araya gelen LGBT savunucuları, emniyet güçlerinin aldığı güvenlik tedbirleri nedeniyle Taksim'e giremeyince Şişli sokaklarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan sloganlar atmaya başladı.

TÜRK POLİSİNE HAKARET ETTİ

Polisin olaya müdahale etmesi ile birlikte 6 kişi gözaltına alınırken, HDP İstanbul Milletvekili Özgül Saki, Türk polisini hedef alarak "İşgalci kuvvetler gibi polis şiddeti gecikmedi. Arkadaşlarımız işkence altında gözaltına alındı." hakaretinde bulundu.

HDP'li Saki'ye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan tepki geldi.

"AHLAKİ TAHRİBATI KENDİSİNE GÖREV EDİNMİŞ"

Sosyal medya hesabından Saki'nin Türk polisine hakaret ettiği anları paylaşan Dağ, söz konusu videoya "Adeta toplumsal düzeyde ahlaki tahribatı kendisine görev edinmiş gibi davranan HDP’li vekil " olarak bahsettiği Saki hakkında "sapkınların yasadışı gösterisinde başı çekmiş ve emniyet güçlerimize hakaret etmiş" ifadelerini kullandı.

"MİLLETE VEKALET DEĞİL, İHANET"

"Değerlerimize düşmanlığı “Onur” zanneden bu zevatlara fırsat vermeyeceğiz." diyen Dağ, Saki'nin yaptığının millete vekalet etmek değil 'ihanet etmek' olduğunu sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cudi Dağı'ndaki jandarmalarla iletişime geçti Siyaset CHP'li Can Ataklı'dan skandal sözler: Okullarda din olmaz Gündem Malatya'da korkutan deprem Gündem Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz KKTC'de Gündem