AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok vaatlerini açıkladı!

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, ATO Congresium'da yapılan olan proje tanıtım toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Altınok, başkent için ulaşımdan, spora, kültürden, sanata kadar pek çok projesinin ayrıntılarını paylaşıyor. Altınok, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı vaatlerini gerçekletirmemekle eleştirdi. Ardından vaatlerini sıralayan Altınok, öğrencilere geri ödemesiz aylık bin 500 TL burs ve emeklilere de aylık 5 bin TL destek vereceğini açıkladı.

Abone ol

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, ATO Congresium'da proje tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu.

Altınok'un açıklamalarından derlenenler şu şekilde:

"Bugün cumhuriyetimizin kalbi, milli mücadelemizin merkezi güzel Ankara'mızın kaderini değiştirecek, ihmal edilmişliğine ve makus talihine son verecek projelerimizi, sizlerle paylaşmak için buradayız. Başkenti yönetmek, herhangi bir şehri yönetmeye benzemez. Başkentimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından cumhuriyetimizin model şehri olarak tasavvur edilmiş ve özel bir misyonla planlanmıştır.

Başkentimiz, bu anlayışı hayata geçirecek ve sürdürecek bir sorumlulukla yönetilmeyi hak etmektedir. Ancak ve ne yazık ki, Ankara'mız kodlarında var olan bu büyük emaneti taşımakta, zorlanır hale gelmiştir.

"ANKARA ZİRVEYE TIRMANACAK"

Ankara, önümüzdeki dönemde sadece başkent olmanın ötesinde bir şehir olacak. Ekonomiden sanayiye, eğitimden kültüre, tarımdan hayvancılığa kadar her alanda öncü bir şehir olma hedefiyle yola çıkıyor. Yapılacak büyük yatırımlar ve projelerle Ankara, dünyanın sayılı başkentleri arasında kendine sağlam bir yer bulacak. Ankara, şehircilik alanında yapılacak büyük yatırımlarla çok yakın bir gelecekte parlayacak. Modern şehircilik vizyonuyla tasarlanacak projeler, Ankara'yı örnek bir başkent yapacak. Türkiye'nin yüzyılında, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında Ankara, tekrar parlayacak. Bu büyük ideale gönül verenler olarak, Ankara'nın geleceğine dair sevdamızla bu yola çıktık. Ankara, güzellikleriyle, kültürüyle ve ekonomik potansiyeliyle tekrar zirveye tırmanacak.

"ANKARA BÜYÜK BİR KASABAYA DÖNÜŞTÜ"

5 yılda Büyük Türkiye idealinin başkenti olmaktan çıktı.

Şu an belediyede çalışan kardeşlerimizin maaşına zam yapacağız.

Ankara'da ilk defa selde 7 canımızı kaybettik, bu vebal kimin?

VAATLER SÖZDE KALDI

Değerli Ankaralılar Neydi büyükşehir adayının sizlere 5 yıl önceki vaatleri? Gelin bazılarını hatırlayalım. Ankara'ya 5 senede, 58 kilometre metro yolu yapılacaktı... 5 santim bile yapılmadı. Söz verildi ama Havalimanı'na metro! Yapılmadı. Gölbaşı'na ,metrobüs hattı yapılacaktı, yapılmadı. Sabah 6 ila 7.30 saatleri arası ücretsiz otobüs seferi sağlanacaktı. Sağlanmadı. Suya indirim yapılacaktı. Ancak zam üstüne zam yapıldı. Ankara, suyu en pahalıya tüketen illerden biri oldu.

"KİMSE İŞTEN ÇIKARILMAYACAK"

Kimse işten çıkarılmayacak, kimsenin ekmeğiyle oynanmayacaktı, ama işçinin, emekçinin ekmeğiyle de, emeğiyle de oynandı. Binlerce çalışan işten çıkarıldı mağdur durumda bırakıldı. Biz göreve geldiğimizde hiçbir işçimizin ekmeğiyle oynamayacağız. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz.

Şu an belediyede çalışan kardeşlerimizin maaşına zam yapacağız.

"500 KREŞ AÇACAĞIZ DEDİLER SADECE 20 TANE YAPTILAR"

Barajlar güneş paneliyle kaplanacak, buharlaşma önlenecekti, güneş enerjisiyle elektrik üretilecekti, sözler de barajlardaki su gibi buhar oldu uçtu. Her mahalleye kreş her mahalleye kütüphane yapılacaktı. 500 kreş açacağız dediler sadece 20 tane yaptılar. Teknoloji üniversitesi, kültür kenti, uzay bilimleri üniversitesi sağlık kenti kurulacaktı. Hepsi hayal oldu. Ankara'ya fuar alanı kazandırılacaktı. O da olmadı, olmadı, yapmadı, yapmadı. Keşke yapsaydı keşke mazeret değil hizmet üretseydi.

"BAŞKENTİMİZ BOŞ KENT OLDU"

Bu şehirde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le başlayan ,muasır medeniyet ışığı son beş yılda yavaşlayarak söndü. Ne yazık ki beş yılımız boş yıl oldu. Ne yazık ki başkentimiz boş kent oldu. İş yapmama, konuşmama yoluyla yapılan sanal belediyecilik anlayışı, bugün itibarıyla miadını doldurmuştur. Artık Ankara'ya başarı hikayesi yazmanın zamanı geldi. Artık el ele, birlikte yola çıkmanın zamanı geldi. Artık çalışmanın, üretmenin zamanı geldi.

ANKARA'DA TRAFİK SORUNU

İlk işlerimizden bir tanesi ulaşım problemini çözeceğiz. Ankaramızda trafik problemi ciddi şekilde arttı. Ankara'da trafik çilesini ortadan kaldıracağız. Önce metro projelerimiz..

''ESENBOĞA ÜZERİNDEN KIZILAY'A YENİ BİR METRO HATTI YAPACAĞIZ''

Ankara maalesef havaalına metrosu bulunmayan tek Avrupa başkentidir. İlk işlerimizden birisi bu olacak. Esenboğa üzerinden Kızılay'a yeni bir metro hattı yapacağız. Batıkent-Ümitköy metro hattını birbirine bağlayacağız.'

"FİLOMUZA 2 BİN YENİ ELEKTRİKLİ OTOBÜS EKLEYECEĞİZ"

Filomuza 2 bin yeni elektrikli otobüs ekleyeceğiz. Büyükşehir'deki otobüslerin büyük bir bölümü miadını doldurdu.

Köylerimizde imar yok. Ankara'nın köylerinin yerleşim yerlerinin planlarını yapacağız.''

''SAHTE ANKETLERE BAKMAYIN''

Sahte anketlere bakmayın. Ankara Ankara'ya hizmet edeceği seçecek sağduyu galip gelecek inşallah. Ankara'ya projelerimiz var. Bu şehri ilmik ilmik öreceğiz. Ankara'yı sağlıklı bir içme suyuna kavuşturacağız.

''EN AZ 20 BİN VATANDAŞIMIZI KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ YAPACAĞIZ''

Ev sahibi olmayan en az 20 bin vatandaşımızı kira öder gibi ev sahibi yapacağız. İnşaatlara hızlı başlayacağız. 20 bin evi olmayan vatandaşımızı ev sahibi yapacağız.

''TÜM ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİMİZE ULAŞIMI ÜCRETSİZ YAPIYORUZ''

Gençler geleceğimiz. Tüm üniversite öğrencilerimize ulaşımı ücretsiz yapıyoruz. Sınırsız ulaşım üniversite öğrencilerimize ücretsiz olacak. 18 yaşındaki gençlerimiz de buna dahil. Metro, otobüsler 24 saat çalışacak. Otobüs minibüs esnafımızı mağdur etmeyeceğiz, haklarını vereceğiz geçmiş haklarını da vereceğiz. 65 yaş üstü vatandaşlarımız da artık rahat bir şekilde binebilecek.

ÖĞRENCİLERE BURS MÜJDESİ

20 bin üniversite öğrencisine ayda bin 500 TL geri ödemesiz burs vereceğiz.

Tüm öğrencilere ücretsiz anne yemeği verilecek. Ücretsiz öğrencilerimize ev hanımlarımıza bu yemekleri yaptıracağız. Öğrencilerimiz ücretsiz anne yemeğini sosyal tesislerde yiyecekler. Yetenek avcıları kampüsü inşa edeceğiz.'

10 bin öğrencimize düşük kiralı konut imkanı sağlayacağız.

EMEKLİLERİ UNUTMADI: AYLIK 5 BİN TL

Sosyal refah desteği ihtiyacı olanlara, tüm sosyal destekleri içeren özel bir kart olan 'Ankart'ı vereceğiz. Sosyal refah desteği statüsündeki emeklilerimizin Ankart'ına her ay 5000 lira yatırarak, onların yaşamlarını kolaylaştırıyoruz. Bu desteklerimiz artarak devam edecek. Sosyal refah desteği kapsamındaki vatandaşlarımızın 'Ankart'ına 2500 lira market desteği yatırarak, onların temel ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu destek, sigara ve alkol dışındaki tüm alışverişlerde geçerli olacaktır.

ÇİFTÇİLERE 500 LİTRE MAZOT

Çiftçilere yıllık 500 litre mazot vereceğiz.

BİR TEK DEM'İ ÇAĞIRMADI

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok'u tanıtım toplantısına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da aralarında olduğu bütün belediye başkanları ve partiler davet edildi. Altınok'un tanıtılacağı toplantıya DEM Parti ise davet edilmeyen tek parti oldu.

KKTC'de önce eski bakan şimdi de emekli Korgeneral Ömer Paç tütün kaçakçılığından tutuklandı Gündem Eyyüp Kadir İnan ve Zehranur Aydemir ICAPP'a katıldı Dünya Adana’da kaçakçılara operasyon! 10 milyon kaçak sigara ele geçirildi Gündem Tekirdağ'da uyuşturucu ticareti yapan 11 kişi yakalandı Gündem