Bakan Yanık diyabet hastası depremzede çocuklara glikoz ölçüm cihazı dağıtacaklarını duyurdu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 6 Şubat gece saat 04.17'de Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından, bölgedeki Tip-1 diyabet hastası çocuklar için bin adet kola takılan sensörlü glikoz ölçüm cihazı dağıtacaklarını bildirdi. Bakan Yanık cihazların bölgelere ulaşmasının ardından pazartesi gününden itibaren dağıtıma başlanacağını duyurdu.

Abone ol

Türkiye’nin Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem felaketi yaşadığını ve yaralarını sarmaya çalıştıklarını bildiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimlerini hızlı bir şekilde karşılamaya gayret ettiklerini ifade etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, deprem bölgesindeki diyabet hastası çocuklara bin adet glikoz ölçüm cihazının dağıtılacağını belirterek, ilk etapta 792 cihazın depremzede çocuklara ulaştırılması için planlamalar yapıldığını ifade etti. Bakan Yanık, cihazların bölgeye ulaşmasıyla birlikte pazartesi günü dağıtımının gerçekleştirileceğini söyledi. 

"PAZARTESİ GÜNÜ DAĞITIMA BAŞLANACAK"
Bu kapsamda deprem bölgesindeki Tip-1 diyabet hastası çocuklara cihazların iletilmesi için hızlı bir şekilde devlet ve üniversite hastanelerinin çocuk endokrinoloji bölümleriyle irtibata geçtiklerini aktaran Yanık, "İlk etapta 792 cihazın çocuklarımıza ulaştırılması için planlamalarımızı yaptık. Cihazların bölgeye ulaşmasıyla birlikte pazartesi günü dağıtımını gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Yanık, süreci birlik ve beraberlik içerisinde tam dayanışma duygusuyla atlatacaklarını vurgulayarak şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu doğrultuda Bakanlık olarak, 11 ilimizi etkileyen depremler sonrasında bölgedeki Tip-1 diyabet hastası çocuklarımız için toplam bin adet glikoz ölçüm cihazı dağıtacağız. Geriye kalan 208 cihazı ise deprem bölgesinden gelecek talepler ve tahliye olunan illerdeki depremzede Tip-1 diyabet hastası çocuklar için kullanacağız" 
Bakanlıktan yalan haber hakkında açıklama geldi Gündem THY ücretsiz tahliye tarihi uzatıldı! Gündem G7'den taziye mesajı Gündem 'Depremzede çocuklar cemaatlere verildi' iddiası Gündem