AFAD İstanbul'un hangi ilçeleri ve mahallerinin riskli olduğunu duyurdu: Kartal, Maltepe, Kadıköy, Avcılar, Bağcılar, Beyoğlu...

Ülkemizde Kahramanmaraş depremlerinin ardından birçok noktada da artçı sarsıntılar meydana geliyor. Depremlerin ardından beklenen İstanbul depremi de yeniden gündeme geldi. Milyonlarca İstanbullu hangi ilçe, hangi mahalle riskli araştırması da yapıyor. AFAD da 5 aya önce yayınladığı bir raporlar İstanbul'un hangi ilçe ve mahallelerinin riskli olduğunu açıkladı. İşte İstanbul'daki ilçe ve mahalle bazlı risk raporu.

Haberin devamı için tıklayınız

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ili yerle bir eden depremlerin ardından gözler İstanbul'a çevrildi. Türk halkı olası İstanbul depremi için riskli bölgeleri sorguluyor. AFAD'ın İstanbul için 5 ay önce hazırladığı 'Kırmızı Eylem' planında yer alan ilçeler için acil dönüşüm yapılması gerektiğine dikkat çekilmiş.
AFAD’ın 5 ay önce İstanbul’un deprem riski taşıyan bölgelerine yönelik hazırladığı “Kırmızı Eylem” planına göre, kentte yüzden fazla semtte acilen depreme yönelik dönüşüm yapılması gerekiyor.