AFAD duyurdu: Depremde can kaybı sayısı 40 bin 689

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından çalışmalar sürmeye devam ediyor. AFAD tarafından depreme ilişkin yapılan son açıklamada can kaybı sayısının 40 bin 689 olduğu duyuruldu.

Abone ol

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

İllerin büyük bölümünde arama kurtarma tamamlandı. Her gün canlı bir kardeşimize ulaşma ümidiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 

40 bin 689 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini tespit etmiş durumdayız. 40’a yakın binada arama kurtarma çalışmalarımız büyük bir hassasiyetle ve dikkatle devam ediyor.

İyileştirme adına da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölgedeki diğer sivil toplum kuruluşlarımızın envanterlerini katarsak 250 bin çadırımız kurulmuş durumda.  68 bin konteyner için altyapı çalışması tamamlandı. 318 binin üzerinde afetzedeyi farklı illerde misafir ediyoruz. 

Bir taraftan da hasar tepit çalışmalarımız devam ediyor. 830 binin üzerinde hasar tespit çalışması tamamlanmış durumda.

E-DEVLET'TEN 445 BİN BAŞVURU YAPILDI
Konutları hasar görmüş olan vatandaşlarımızın kira ve taşınma yardımları konusundaki çalışmalarımız devam ediyor. Şu ana kadar 445 bin başvuru yapıldı. Başvuruyu vatandaşlarımız e-Devlet üzerinden yapabiliyor. 

Malatya'da vatandaşlar 4.7 şiddetiyle panik yaşadı Gündem Gaziantep'te sosyal market kuruldu! Gündem 'Afetzede Barınma Desteği' başvuruları başladı Gündem Uzmanı uyardı: Bu faktörlere maruz kaldıysanız dikkat! Gündem