AFAD Başkanı Memiş'ten Deprem Yönetmeliği Açıklaması

AFAD Başkanı Okay Memiş, yeni 'Bina Deprem Yönetmeliği'ni tamamladıklarını duyurdu.

Abone ol

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Okay Memiş, yaptığı açıklamada, "Bina Deprem Yönetmeliği'nin çalışmalarını tamamladık. İnşallah bunu Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz ve kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

Kriz Yönetimi Yerine Risk Yönetimi

Memiş, AFAD Başkanlığı'nda düzenlenen Büyükşehir Belediyeleri Afet ve Acil Durum Birimleri Koordinasyon ve Bilgilendirme Toplantısı'na katılarak önemli notlar paylaştı. Dünyanın birçok ülkesinde, risk yönetimi üzerine çalışmalar ve eğitim faaliyetleri düzenlendiğini belirtti.

İl Risk Azaltma Planları

Türkiye'deki 30 büyükşehrin yöneticileriyle birlikte yürütülen risk azaltma çalışmalarını açıklayan Memiş, "İl Risk Azaltma Planları (IRAP) üzerinden planlıyoruz. Her ilin riski farklıdır" şeklinde konuştu.

Kentsel Dönüşüm ve Afet Bilinci

Risk azaltma çalışmalarında kentsel dönüşümün önemi vurgulandı. Memiş, "Depreme karşı en önemli risk azaltma da kentsel dönüşümdür" dedi ve vatandaşların konut yapma süreçlerinde bilinçli olmalarının altını çizdi.

Sel Riskine Karşı Önlemler

Son olarak, sel afeti için alınan önlemleri de dile getiren Memiş, "Karadeniz'in riskli derelerinin ıslahına başladık. Bu çalışmalar sayesinde aşırı yağışlar afete dönüşmedi" dedi.

AFAD Başkanlığında Büyükşehir Belediyeleri Afet ve Acil Durum Birimleri Koordinasyon ve Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Kazakistan'da Nükleer Enerji Destanı Gündem Bafra’da Tarih Kokan Bir Müze Gündem Surlardan atlayan caninin arkasındaki kişi ortaya çıktı Gündem "Gençlerimizin dijital mecraların karanlık dehlizlerinde yitip gitmelerini izleyemeyiz" Gündem