Adli tatil ne zaman bitiyor? Yeni adli yıl ne zaman başlıyor?

Adli tatil bitiş tarihi, davaları süren vatandaşların merak ettiği konu. Adli tatil, yargı mensuplarının her yıl çalışmaya ara verdiği bir dönemdir. Peki, adli tatil ne zaman bitiyor? İşte 2023 adli yıl açılış tarihi...

Abone ol

Adli tatil, yargı mensupları için zorunludur. Yargı faaliyetine verilen ara olan adli tatil, her yıl aynı dönemlerde yapılıyor. Vatandaşlar, dava süreçlerine dair bilgi alabilmek için "Adli tatil ne zaman bitiyor?" yoğun bir şekilde araştırıyor.

ADLİ TATİL NE ZAMAN BİTİYOR?

Adli tatil tarihi; Hukuk Muhakemeleri Kanunu m.102 hükmünde ve diğer mahkemeler ile ilgili kanunlarda da yer aldığı üzere 20 Temmuz’dur. Bitişi ise 31 Ağustos’a tekabül eder.

YENİ ADLİ YIL NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Adli tatil, her yıl 20 Temmuz - 31 Ağustos tarihleri arasında yapılır. Yeni adli yılın başlangıcı ise 1 Eylül 2023 tarihi itibarıyladır.

Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak mı? Gündem PKK'nın sözde basıncısı Celal Birdal Gara'da öldürüldü Gündem Bitlis semalarında Starlink uyduları görüntülendi! Gündem Barış Yarkadaş ile İmamoğlu arasında 'mesajlaşma' kavgası! Gündem