Adıyaman'da çadır kent 750 kişiye barınak oldu

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden olan Adıyaman'da 750 kişinin barınabileceği büyük bir çadır kent kuruldu. BRC Kongre Etkinlik Şirketi Kurucu Ortağı Burcu Aydın kurdukları çadır kent ile ilgili bilgi verdi. Depremzedeleri mutlu edebilecekleri bir proje hazırladıklarını belirten Aydın, "Tüm ayrıntılarına kadar her şeyi hesapladık. İlk olarak kış şartlarını da düşünerek barınılabilecek büyük bir çadır kurduk." dedi.

Abone ol

BRC Kongre Etkinlik Şirketi Kurucu Ortağı Burcu Aydın, Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden olan Adıyaman'da kurdukları çadır kent ile ilgili bilgi verdi.

750 kişiye barınak olan çadır kent için önceliğin depremzedeleri mutlu edebilmek olduğunu ifade eden Aydın, "Tüm ayrıntılarına kadar her şeyi hesapladık. İlk olarak kış şartlarında düşünerek barınılabilecek büyük bir çadır kurduk." dedi.

Burcu Aydın çadır kent ile ilgili şu bilgileri verdi;

Biz insanların mutlu olabileceği bir proje oluşturmak istedik. Tüm ayrıntılarına kadar her şeyi hesapladık. İlk olarak kış şartlarını düşünerek 750 kişinin barınabileceği büyük bir çadır kurduk. İçlerine özel paneller kurarak otel havası verdik. Özel halıfleksler, yataklar ve çarşaflar ile döşedik. İnsanların rahat etmesini sağlayacak bir ortam oluşturduk. Daha sonra mobil banyolar, tuvaletler ve abdesthaneler getirdik. 15 metre karelik bir mescit kurduk. Çeşitli menülerin ve ikramların olduğu büyük bir yemek çadırı kurduk. Çok temiz bir mutfak kurduk. 25 yataklı bir hastane kurduk. Ecza depomuz, revirimiz ve muayenehanemiz de mevcut. Doktorlarımız hemşirelerimiz ve sağlıkçılarımız burada görev alacak. Aynı zamanda ofis odalarımız da var.
Enkaza dönüşen binada havuz için kolon kesildi Gündem Depremde can kayıpları 42 bini geçti Gündem "Be ahlaksız be namussuz be adi" Gündem Kemal Kılıçdaroğlu: Siyaset üstü hizalanmayı reddediyorum Gündem