Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan yargıda 'yetki krizine' ilişkin açıklama! "Darbe söz konusu değil, bu millet çok iyi bilir"

Yargıtay ile Anayasa Mahkemesi arasında yaşanan yetki krizine ilişkin yeni bir açıklamada bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Görüş farkından yola çıkarak olayı farklı yerlere çekmenin mantığı yok. Özgür Özel ile ben askeri aynı yerde yaptık, o yüzden kendisini çok iyi tanıyorum. Cumhurbaşkanına söyledikleri doğru değil" dedi.

Abone ol

Ankara'da katılacağı bir açılış öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtay ile Anayasa Mahkemesi arasında yaşanan yetki krizine ilişkin yeni bir açıklamada bulundu. 

Yargıda 'yetki krizine' ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanı Tunç, "Görüş farkından yola çıkarak olayı farklı yerlere çekmenin mantığı yok.

Özgür Özel ile ben askeri aynı yerde yaptık, o yüzden kendisini çok iyi tanıyorum. Cumhurbaşkanına söyledikleri doğru değil" dedi.

Bakan Tunç, şu ifadeleri kullandı:

2 yüksek mahkememizin bir görüş farkı var. Buradan yola çıkarak, konuyu farklı noktalara çekmenin hiçbir anlamı yok. Özellikle CHP’nin yeni seçilen genel başkanı heyecanla, özellikle Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik yakışıksız ifadeleri var. Bunlar sorumsuzca yapılan ifadeler. Burada herhangi bir darbe söz konusu değil. Bu millet darbenin ne olduğunu çok iyi biliyor.

Bakan Tunç, "TCK'ya göre devletin güvenliğine ilişkin suçlar yazılmıştır. Seçimden önce soruşturmasına başlanmış olmak kaydıyla terör suçları dokunulmazlık kapsamında mı değil mi? Yargıtay kapsam dışı diyor. İki yüksek mahkememizin bir görüş farkı var burada" dedi.

AYM, Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezası alan ve cezaevindeyken TİP'ten Hatay milletvekili seçilen Can Atalay'ın 'seçilme ve siyasi faaliyette bulunma" ile "kişi hürriyeti ve güvenliği" hakkının ihlal edildiğine hükmetmişti.

Daha önceden Atalay'a verilen hapis cezasını onaylayan Yargıtay 3. Ceza Dairesi ise AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

İsrail'den Hamas'a yeşil ışık! Esirler için anlaşma sağlanacak mı? Gündem Olayların ucu nereye uzanıyor? Güzellik merkezleri çetesi... Gündem Burdur'da deprem meydana geldi Gündem Yurt genelinde çember operasyonu Gündem