Adalet Bakanı Tunç'tan Yargı Reformu Açıklamaları

Yargı reformu ve denetimli serbestlik uygulamaları hakkında önemli açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Tunç, cezasızlık algısını gidermek için çalışmalara devam ettiklerini belirtti.

Abone ol

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, kasten öldürme ve kasten yaralama suçlarında denetimli serbestlik uygulamalarının toplumda yarattığı eleştirilerin farkında olduklarını belirtti. Tunç, "Bu eleştirileri dikkate almak zorundayız. Toplumu suçtan korumak, ceza adaletinin asıl amacı olmalıdır," dedi.

Yargı Reformu Hedefleri

Bakan Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında yargı reformu ile ilgili güncel çalışmalara dair bilgi verdiklerini açıkladı. Suç şebekeleri ile mücadele ve ceza adaleti sisteminin etkinliğini artırma konularında hazırlıkların sürdüğünü aktaran Tunç, Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin 2024-2028 hedeflerini kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti.

Cezasızlık Algısına Karşı Çözümler

Özellikle iki yılın altındaki suçlarda uygulanan koşullu salıverme ve denetimli serbestlik konusunun tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyen Tunç, ceza adalet sisteminin güvenilirliğinin artırılması için önemli düzenlemeler yapılacağını ifade etti.

Denetimli Serbestlik ve İyi Hal Uygulamaları

Denetimli serbestliğin uygulanması sürecinde kamuoyundan gelen eleştirilerin önemine işaret eden Tunç, "İyi hal indirimi konusunda da kapsamlı bir tartışma yapılmalı," dedi. Geçmişte yaşanan eleştirilerin dikkate alındığını vurguladı.

Adli Süreçlerin Hızlandırılması

Uzun süren yargılama süreçleri konusuna da değinen Bakan Tunç, mahkemelerin daha etkin ve hızlı bir şekilde çalışması gerektiğini vurguladı. Adli Tıp ve bilirkişi raporlarının süreçleri uzatmaması gerektiğini belirtti.

Cezaevlerinin Durumu

Cezaevlerinin doluluk oranlarının, suçluların hapis cezasına girmesine engel olamayacağını ifade eden Tunç, devletin bu konuda alması gereken tedbirlerin bulunduğunu söyledi. Cezaevindeki doluluk, suçluların kaçmasını ya da cezalarının uygulanmamasını mazur gösteremez.

Kendi Sorumluluklarımızı Yerine Getireceğiz

Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin hukukun üstünlüğüne dayalı bir yapı oluşturacağını belirten Tunç, tüm bu düzenlemelerin hızla hayata geçirilmesi için çalışmalara devam edileceğini ifade etti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İstanbul'da El Kaide Operasyonu: Bir Kişi Gözaltında Gündem Recai Kutan'a veda Gündem Sıla Bebeğin Cenazesi Aile Yakınlarına Teslim Edildi Gündem Orta Doğu'daki Yeni Dengeler Gündem