Adalet Bakanı Bozdağ'dan Kemal Kılıçdaroğlu'nun çocuk gelin iddiasıyla ilgili sözlerine yanıt

 Son dakika haberi... CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İsmailağa Tarikatı'na bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızı H.K.G'yi evlendirdiği iddialarının üzerine sabah saatlerinde Adalet Bakanlığı önüne yürümüş ve iktidara yönelik sert açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Bozdağ'dan Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yanıt geldi. 

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızını evlendirdiği iddiasıyla ilgili iktidara yüklenmişti. Kılıçdaroğlu, ''İki yıldır bunu biliyorsunuz, gıkınız bile çıkmıyor. Bereket versin gazeteciler var bu ülkede. Haber yaptılar bizler duyduk. Adalet Bakanlığı'nın önündeyiz. Adaleti sağlayacak olan kurumun önündeyiz. Adalet Bakanlığı sessizliğini koruyor. Aile Bakanlığı'nın ne yaptığını kimse bilmiyor. Bir de fotoroman var polislerin elini kolunu bağlamış durumdalar. Polislerimiz bu olayları bilmiyor mu? Kim onların önüne çıkıyor? Hangi gerekçe ile bu dosyaları kapatıyorlar? 6 yaşındaki bir evladımızın uğradığı bu haksızlık karşısında kimler ısrarla suskunluğunu koruyor?'' ifadelerini kullanmıştı.

BAKAN BOZDAĞ'DAN YANIT
Bakan Bozdağ: Adalet Bakanlığı olan biten hakkında sessiz kalmadı. Ama belli ki Sn.Kılıçdaroğlu'na doğru bilgi aktarılmıyor. O yüzden yaptığım açıklamayı bir de buradan yazayım: Çocuğun cinsel istismarı; din, ahlak, hukuk ve kültür dahil ne kadar mukaddes değerimiz varsa hepsini çiğnemektir. Çocuğun cinsel istismarı,bir insanlık suçudur. Mağdure Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunmuş, Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma açmış, gerekli tahkikatı yapmış, iddianame hazırlamış ve mahkemeye sunmuş, mahkeme iddianameyi kabul etmiş ve yargılama sürecini başlatmıştır. Yargılama süreci, kanunlarımızın öngördüğü usulde devam ediyor. Yargılama sonunda maddi hakikat ortaya çıkacaktır. Yargıya güvenelim, yargılama sonucunu bekleyelim. Yargılama sonucunda hak da adalet de yerini bulacaktır. 

Fare gibi kapana kısılınca pes ettiler Gündem Kılıçdaroğlu ve CHP'liler Adalet Bakanlığı'na yürüdü Gündem Bakan, Togg'la Meclis'e geldi! Muhalefete gönderme Gündem O bakanlığa 42 bin 500 atama Gündem