Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun siyasi yasak durumuna ilk yorum

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, geçtiğimiz gün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen siyasi yasak durumuna ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Bozdağ yorumunda "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında kesinleşmiş hapis ve siyasi yasak yok. Böyle bir algı oluşturuldu. Bu karar karşı temyiz yolu açıktır, nihai karar sonra açıklanacak. " dedi. Bakan Bozdağ 6 yaşında evlendirilen H.K.G. ile ilgili de demeç verdi.

Abone ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, geçtiğimiz gün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen siyasi yasak durumuna ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakan Bozdağ yorumunda "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında kesinleşmiş hapis ve siyasi yasak yok. Böyle bir algı oluşturuldu. Bu karar karşı temyiz yolu açıktır, nihai karar sonra açıklanacak. " dedi.

İMAMOĞLU'NA 2 YIL 7 AY 15 GÜN HAPİS KARARI
Kararını açıklayan mahkeme hakimi, sanığın "hakaret" suçunu "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı (YSK üyeleri)" işlediğini belirterek, bu nedenle İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmesine karar verdi.

Mahkeme, verilen cezada indirim uygulamasına yer olmadığına hükmetti.

ÇOCUK GELİN İDDİASI
Bakan Bozdağ H.K.G ile ilgili de "Çocukların cinsel istismarı bizim ceza kanunumuzda suç olduğu gibi ahlakımız bakımından da kabul edilemez. Çocuklarımızın örselenmemesi için en üst düzeyde her türlü tedbiri almak bizim görevimizdir. " sözlerini kullandı.

Yusuf Ziya Gümüşel kimdir, kaç yaşında? Gündem Saraçhane nerede, nasıl gidilir? Gündem Milli Savunma Bakanlığı son dakika duyurdu! Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan yanıtladı Gündem