72 saat sonra mucizevi kurtuluş! Hatay'da enkazda mahsur kalan adamı ayağına bağladığı bez parçaları kurtardı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 büyük depremin ardından Hatay’ın Antakya ilçesinde yıkılan 3 katlı binanın enkazında mahsur yaşlı adam, üşüyen ayaklarına bez parçaları bağlayarak 72 saat hayatta kaldı. hayatını kurtaran ekiplere teşekkür eden yaşlı adam, yanında olan torununun yerini ekiplere anlattı.

Abone ol

Merkez üsleri Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 şehri etkileyen depremlerin büyük hasara neden olduğu Hatay’a bağlı Antakya ilçesinde arama kurtarma faaliyetleri aralıksız olarak sürüyor. İlçeye bağlı Kantara Mahallesi Hakkı Dedebey Sokakta süren faaliyetlerin 72’inci saatinde iç ısıtan bir gelişme kaydedildi.

Ses duyulması üzerine verilen zamana karşı mücadele sonucu enkazdan sağ olarak çıkartılan 79 yaşındaki Hasan Yüce, binadan ambulansa kadar bir görevlinin sırtında taşındı.

AYAKLARINI ÜŞÜTMEMEK İÇİN BEZ DOLAMIŞ
72 saat mahsur kaldığı enkazın içerisinde üşümemek için ayağına sürünerek bulduğu bez parçalarını dolayarak ısınan Hasan Yüce, ekiplere hem yaşadıklarını anlattı hem de yanı başında olan torununun yerini tarif etti.

"TORUNUM VAR, NEFES ALIYORDU..."
“Üşüdüm, soba yok ki. Beni bulduğunuz yerin yarım metre ilerisinde torunum var. Nefes alıyordu, sonrasını bilmiyorum. Sen sağ ol” diyen yaşlı adamın tarifi üzerine, torununu sağ olarak bulabilmek için çalışmalar ara verilmeden devam edildi.

Sağlık durumu gayet iyi olan, yürüyüp konuşabilen yaşlı adam, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye sev edildi.

Hatay T Tipi Kapalı Cezaevinde firar girişimi: 3 ölü Gündem İstanbul'da vapur seferlerine kar engeli! Gündem 8 yaşındaki Zübeyde 61 saat sonra enkazdan canlı çıkarıldı Gündem CHP'li vekiller sosyal medya kısıtlaması için BTK'ya gitti Gündem