6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı belirleme toplantısının ardından Muharrem İnce'den adaylık çıkışı

6'lı masa geçtiğimiz gün aday belirleme gündemi ile 12. kez bir araya geldi. Yaklaşık 5 saat süren toplantının ardından siyasiler adayı belirlediklerini ve Pazartesi günü kamuoyu ile paylaşacaklarını ilan ettiler. Kulislerden gelen bilgiler adayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğu yönünde. Adaylık toplantısının ardından Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'den bomba bir tivit geldi. İnce üstü kapalı cumhurbaşkanı adaylığı konusunda göz kırptı.

Abone ol

Türkiye geçtiğimiz gün saat 14.00'de başlayan 6'lı masanın toplantısından gelecek haberi bekledi.

Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti genel başkanlarının bir araya geldiği toplantı 2023 cumhurbaşkanı adayını belirleme gündemi ile başladı.

Yaklaşık 5 saat süren toplantının ardından kamuoyuna paylaşılan metinde aday konusunda anlaşma sağlanıldığı ve Pazartesi günü vatandaşlara duyurulacağı aktarıldı.

ADAY KEMAL KILIÇDAROĞLU MU?
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Deniz Demir, sosyal medya hesabından bir tweet paylaşarak adeta adayın Kılıçdaroğlu olduğunu açıkladı. Ancak Demir çok konuşulan tweetini bir süre sonra kaldırdı.

İYİ PARTİLİ İSİM DE PAYLAŞIMINI KALDIRDI
Sosyal medya hesabından tweet atan İyi Partili Ümit Dikbayır, "Millet 5'ten büyüktür" ifadelerini kullandı.

Bir süre sonra tweetin kaldırıldığı ortaya çıktı.

MUHARREM İNCE'NİN DE ADAYLIĞI KESİNLEŞTİ
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ geçtiğimiz günler gazeteci Fatih Altaylı buluşmuş ve Altaylı'ya "Eğer Mansur Yavaş aday olmazsa bizim adayımız Muharrem İnce'dir" açıklamasında bulunmuştu.

İnce de bugün bir tivit atarak Özdağ'ın açıklamasını doğruladı ve Yavaş'ın aday olmayacağı da anlaşıldı.

İşte İnce'nin attığı o tivit:

Kıbrıs'a kaçan Alpargün Apartmanı'nın müteahhidinin ifadeleri ortaya çıktı! Gündem MİT Irak'ın kuzeyinde operasyonlarını sürdürüyor Gündem Kahramanmaraş'ta 5 büyüklüğünde deprem Gündem Adım adım EYT emeklilik başvuru süreci Gündem